Pe cine vrea să aresteze Liviu Dragnea

Hopa! Statul paralel a vrut să dea pe 10 august 2018 o lovitură de stat. O spune Jandarmeria într-o plângere depusă o lună mai târziu (!) la DIICOT-ul condus de un nene pus de Dragnea. Să râdem, să plângem, să ignorăm tâmpenia asta şi să trecem mai departe?

Liviu Dragnea se vrea un Erdogan al României, dar deocamdată este doar o parodie de dictator. În 2016, în Turcia a avut loc o tentativă de lovitură de stat, zice Erdogan, o comedie tragică, spun contestatarii acestuia. Cel mai probabil a fost un puci de care Erdogan a aflat la timp şi a reuşit să îi dea amploare, cât să pară o lovitură de stat prin care să îşi justifice apoi luarea unor măsuri abuzive, încă nesancţionate de comunitatea internaţională.

Erdogan a avut însă elemente importante cu care să îşi susţină teoria loviturii de stat: un elicopter a lansat o bombă deasupra Parlamentului turc de la Ankara, Palatul Prezidenţial a fost atacat cu o bombă, au murit aproape 300 de oameni, partea din armată care i se opunea lui Erdogan a blocat poduri, aeroporturi, a ocupat televiziuni. Televiziunea naţională TRT 1 a fost ocupată de militari turci care au anunţat că Turcia este „condusă în prezent de Consiliul Păcii, care va asigura siguranţa populaţiei”. Cu toată această desfăşurare de forţe sunt mulţi oameni care spun că Erdogan a confiscat o mişcare şi a transformat-o în tentativă de lovitură de stat, pentru a-şi justifica măsuri de o duritate fără precedent: mii de militari, mii de judecători şi mii de profesori au fost arestaţi, zeci de mii de oameni au fost concediaţi din instituţiile statului, mai multe organe de presă au fost interzise etc. Cu două zile înainte de aşa-zisa lovitură de stat, Erdogan a dat o lege prin care a dat imunitate totală militarilor implicaţi în acţiuni care vizează siguranţa naţională, semn că evenimentele nu l-au luat prin surprindere.

Lovitura noastră de stat a fost cu PET-uri şi bucăţi de BCA, combătute cu tunuri cu apă şi gaze lacrimogene. Deşi au fost peste o sută de mii de oameni la protestul din 10 august, aceştia nici măcar nu spart un geam de la guvern, nici măcar nu au scuipat vreo gumă de mestecat pe un ministru. Şi totuşi, şefii Jandarmeriei au văzut acolo o intenţie de schimbare a ordinii constituţionale şi au făcut plângere la DIICOT. Bănuiesc că, aşa cum s-a găsit un idiot care să facă plângerea, se va găsi şi un procuror care să îi dea dreptate. După aia ar trebui să urmeze suspendarea preşedintelui Iohannis, pe motiv de complicitate, şi arestarea tuturor celor care i se opun lui Dragnea. Şi nu e glumă, Dragnea chiar asta crede că va face, a şi promis pesediştilor în comitetul executiv că îi arestează pe toţi. Iar cineva l-a întrebat la mişto: când?

Dar, România nu e Turcia, Dragnea nu e Erdogan, iar nebunia nu e o boală molipsitoare. Mi-e greu să înţeleg cum de se găsesc atâţia oameni care se lasă folosiţi de un dilimache, dar deja PSD dă semne de revenire la realitate, aşa că putem să râdem de lovitura de stat din capul lui Liviu Dragnea.

Vizualizări: 1,006

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: