O săptămână fără PSD

PSD a lansat un nou atac la adresa libertăţii de exprimare şi zilnic pare preocupat de limitarea acesteia. Presa a obţinut un document al PSD Hunedoara, prin care organizaţiile erau îndemnate să strângă semnături pentru a reclama un post de televiziune la Consiliul Naţional al Audiovizualului. Este vorba de Realitatea TV, fiind vizată în principal emisiunea lui Rareş Bogdan.

Amenzile pentru televiziuni sunt uriaşe şi ar fi suficiente câteva amenzi într-o perioadă scurtă de timp pentru a determina închiderea unui post. Planul de închidere a postului Realitatea TV probabil că este făcut în cel mai mic detaliu, lucrurile sunt aranjate la CNA, dar este nevoie de o masă de manevră, adică de mii de semnături care să justifice abuzurile care urmează. Şi vor urma cât de curând, pentru că pesediştii au avut termen până la 18 septembrie să strângă semnăturile.

Jurnalistul gorjean Narcis Daju a reacţionat, fiind clar că ziua în care ziariştii vor fi trimişi la canal nu este departe. Acesta a propus ca, timp de o săptămână, ziariştii să nu scrie nimic despre PSD. Nici de bine, nici de rău. Deja mai mulţi jurnalişti, inclusiv cei de la „Pandurul”, au subscris acestui demers, astfel că de mâine, timp de o săptămână, PSD va fi absent din paginile ziarului.

Politicienii au mai dus războaie cu presa şi nu le-au câştigat niciodată. Dincolo de prostia asta, de a intra într-un război pe care nu pot să îl câştige, pesediştii ar trebui să se întrebe ce vor de fapt? Oricum, presa din Gorj au distrus-o pe jumătate, angajând la stat ziarist după ziarist. Ziarele şi televiziunile au mai rămas cu doi-trei ziarişti fiecare, iar asta se reflectă în scăderea calităţii actului jurnalistic. Au politicienii de câştigat din asta? În niciun caz. O presă slabă îi va face şi pe ei să pară mai proşti, mai neinteresanţi. Pe de altă parte, o presă care te laudă nu face decât să te distrugă pe tine ca politician, te face autosuficient, te face să crezi că lumea te iubeşte, când de fapt nu este aşa. Presa care critică este cel mai bun prieten al unui politician care are suficientă minte să înţeleagă asta.

O săptămână fără PSD în paginile ziarelor şi în emisiunile de radio şi televiziune din Gorj este o iniţiativă excelentă şi sper să fie doar un început. O săptămână fără politică, de exemplu, poate ne-ar face pe toţi mai atenţi la problemele reale din societate.

Vizualizări: 5,079

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: