Primar: Avem nevoie de Ceauşescu, nu de Brâncuşi

Fostul preşedinte al României, Nicolae Ceauşescu, ar fi împlinit joi 99 de ani, dacă nu ar fi fost împuşcat la Revoluţia din 1989. Pentru primarul din comuna gorjeană Stejari, Robert Păiuşi, a fost un prilej de a arăta cât de mult îl preţuieşte pe fostul dictator comunist. Mai mult, a spus că mai bine am strânge bani să-l reîncarnăm pe Ceauşescu, decât să aducem de prin Franţa statui de-ale lui Brâncuşi.

 Cel mai tânăr primar din Gorj, Robert Păiuși, a fost singurul primar din județ care l-a comemorat joi pe Nicolae Ceaușescu. Primarul din Stejari mărturiseşte că în ultimii şase ani a dus flori la mormântul dictatorului de ziua lui, numai în acest an nu a putut fi prezent fiind reținut cu treburi la primărie. ”În ultimii şase ani am fost în fiecare an, mai puțin anul acesta și anul trecut. Anul acesta n-am avut timp fiind ocupat cu funcția. Nu cred că vom mai întâlni un asemenea om. Am spus și pe site și repet, știința a făcut progrese atât de mari că putem să-l și reîncarnăm și cred că, decât să aducem statui de prin Franța, statui de-ale lui Brâncuși, mai bine am strânge bani să-l reîncarnăm pe Ceaușescu, să avem o salvare”, a declarat primarul Robert Păiuși, primarul din Stejari.

Chiar dacă avea doar patru ani când a căzut Nicolae Ceaușescu, primarul spune că s-a documentat foarte mult pe această temă și că a fost o perioadă în care lenea nu era tolerată, ca acum. ”Am studiat majoritatea magazinelor istorice, documentarele, n-am prins eu foarte mult, dar bunicii mei, părinții mei, da. Oamenii erau altfel, serviciile erau altfel, erau de așa natură că le permitea timpul acesta liber să bârfească. Din 89 totul se rezumă la ajutoare sociale, nu ne mai place să muncim, decât să bârfim, așteptăm să primim totul de la stat”, a mai spus Robert Păiuși, primarul din Stejari.

Întrebat ce alți români apreciază din punct de vedere politic, Păiuși i-a mai amintit pe Ion Iliescu, Traian Băsescu și Corneliu Vadim Tudor, despre care spune că au fost români adevăraţi şi singurii oameni politici din România în ultimii 26 de ani.

Galerie foto


Vizualizări: 758

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: