ŞOC în PNL Gorj! Primarii liberali, la lansarea candidatului PSD

Mai mulţi primari liberali au luat parte ieri la lansarea oficială a candidatului PSD pe Colegiul 2 Senat fără să vrea. Este vorba de primarii din Rovinari, Drăguţeşti, Bâlteni, Bărbăteşti, Urdari, Săcelu şi Polovragi, care au fost chemaţi de preşedintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, la discuţii pe proiecte, însă în realitate au participat la şedinţa Comitetului executiv al PSD. Liderul liberalilor gorjeni a reacţionat când a aflat că primarii liberali au fost prezenţi la această şedinţă. După ce i-a consultat, Dian Popescu a spus că primarii au fost înşelaţi. “Călinoiu a înşelat un judeţ întreg, nu mai contează că a înşelat câţiva primari” a spus acesta.

Întrunirea a avut loc la restaurantul de pe Insuliţă unde s-a stabilit candidatul PSD Gorj pentru Colegiul 2 Senat. La şedinţa comitetului executiv al partidului au fost invitaţi şi primarii liberali Dorin Filip, Vasile Moşoiu, Gheorghe Păsărin, Adrian Mangu, Mihai Calotă, Florin Jurebie şi Ştefan Făsuescu, toţi reprezentând localităţi din colegiul 2. Primarii liberali spun că nu ştiau că, de fapt, Ion Călinoiu, cel care a lansat invitaţiile, i-a chemat la o şedinţă a PSD. „Nu am ştiut că e comitetul executiv al PSD. M-a sunat domnul preşedinte Călinoiu şi m-a invitat la o şedinţă. Am discutat ce am avut de discutat în particular, lucruri care ţin de administrarea comunei. S-a lăsat şi cu un mic bufet suedez”, a spus Adrian Mangu, primarul liberal de la Bărbăteşti. 

Păsărin: Le mulţumesc pentru invitaţie

Nici primarul de la Bîlteni nu ştia că preşedintele Consiliului Judeţean l-a invitat la o şedinţă a PSD, însă nici nu a părut afectat că nu i s-a comunicat motivul real pentru care a fost chemat. „Domnul Călinoiu m-a chemat la o întâlnire, fără să mi se dea detalii. Nu am ştiut că este o şedinţă a partidului, însă eu personal le mulţumesc pentru invitaţie şi încă o dată PSD a dat dovadă de fermitate în menţinerea USL. Pur şi simplu a fost o asistenţă din partea noastră şi nu cred că a prejudiciat în niciun fel PNL că noi am fost prezenţi acolo”, a spus primarul liberal de la Bîlteni.  

Cum a motivat Călinoiu

Preşedintele CJ Gorj şi în acelaşi timp preşedinte executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu,  a lăsat de înţeles că motivul pentru care a chemat şi primarii liberali a fost acela de a întări USL, alianţă care nu mai există. „Am avut invitaţi din rândul PNL, la nivelul primarilor, deoarece eu am spus foarte clar că la nivelul judeţului Gorj tot ceea ce se întâmplă în ţară aşa cum spunea premierul Victor Ponta nu se rupe alianţa, dacă cei care au realizat-o, şi PSD nu va iniţia niciun fel de demersuri în a opri vor înţelege şi văd că înţeleg”, a spus Ion Călinoiu, preşedintele executiv al PSD Gorj.

Dian Popescu: Manevră stalinistă a lui Călinoiu

Preşedintele PNL Gorj a rămas surprins când a aflat că primarii liberali au mers la o şedinţă a PSD. După ce a discutat cu edilii a concluzionat că aceştia au fost înşelaţi de Ion Călinoiu. „Nu le-a spus de ce îi cheamă, manevră stalinistă a lui Călinoiu. Este tipic pentru Ion Călinoiu, de a înşela oamenii. I-a minţit că îi cheamă să discute pe proiecte ca în realitate să propună candidatul Partidului Social Democrat. Călinoiu a înşelat un judeţ întreg, nu mai contează că a înşelat câţiva primari”, a spus Dian Popescu.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: