Ponta nu se dezice de toţi baronii

Premierul Victor Ponta a declarat ieri că nu se dezice de acei colegi de partid care au probleme penale în ultima perioadă, asta în ciuda faptului că în vremurile în care mai venea pe la Gorj nu ezita să-i atace pe „penalii” de la PDL ori de câte ori avea ocazia, nu neapărat şi argumente.

Acum argumentele la adresa celor din PSD acuzaţi sau cel puţin suspectaţi de grave fapte de corupţie, pe care nimeni de la alte partide trecute pe la putere nu le-a comis, sunt destul de multe, dar pe liderul social-democrat acest lucru nu pare să-l intereseze prea mult, Ponta preferând să le dea un cec în alb baronilor PSD.„Eu cred că vom lua mai multe voturi, pentru că oamenii ştiu foarte bine. Eu nu mă dezic nici de Adrian Duicu, nici de Prioteasa (n.r. - preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, urmărit penal într-un dosar privind licitaţiile trucate), nici de toţi ceilalţi care, doar pentru că sunt din judeţe unde PSD-ul stă foarte bine, au probleme, ştiam cu toţii acest lucru că asta se va întâmpla până în noiembrie", a spus Ponta într-o declaraţie publică.

A scăpat de Mischie

Cu totul altfel reacţiona în urmă cu zece ani mentorul său Adrian Năstase, care îl trimitea la Gorj chiar pe Ponta pentru a scăpa judeţul de baronul Mischie.

Acum, sub conducerea lui Ponta, judeţe ca Mehedinţiul sunt sufocate de dominaţia oamenilor actualei puteri, Duicu, pe lângă acuzaţiile aduse de anchetatorii, având de făcut faţă şi plângerilor din trecut prin care mama sa cerea ajutor Poliţiei pentru că era bătută de cel care încă nu devenise baron al judeţului. Plângerile respective au dus doar la desfacerea contractului de muncă pentru poliţistul care a înţeles să îşi facă datoria şi să se ocupe de verificarea lor minimală, acum ieşind la iveală încrengătura dintre şeful Consiliului Judeţean şi şeful IPJ Mehedinţi, căruia îi era promisă o funcţie şi mai mare în Poliţia Română. În faţa şefului Poliţiei din judeţul vecin, Duicu se lăuda cu sprijinul pe care îl avea la „şeful cel mare”, aluzie la Ponta pe care însă, în faţa instanţei, acesta a negat-o, spunând că despre altcineva ar fi fost vorba.

Vizualizări: 191

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: