Licee fără niciun promovat la Bac.

Examenul de bacalaureat din județul Gorj a fost promovat de 56,48% dintre candidați, în acest an fiind și cinci medii de 10.

Niciun liceu nu a înregistrat promovabilitate de 100%. Cea mai mare rată de promovare se înregistrează la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu. Aici, din cei 214 candidați, doar unul singur nu a luat examenul.


În schimb, sunt două licee tehnologice unde niciun candidat nu a reușit să ia Bac-ul. La Turburea, din cei șase elevi înscriși, doar patru s-au mai prezentat la probe. Un singur candidat a reușit să ia note peste 5 la toate cele trei probe, media finală fiind de 5,80, insuficientă însă pentru a promova.


Aceeași situație la Liceul Tehnologic Stoina. Au fost 7 candidați la examen, cea mai mare medie fiind de 5,75.


Rezultate slabe au fost și la liceele din Baia de Fier (doi promovați), Bârsești (șapte promovați din 72 de candidați), Roșia Jiu (trei promovați), Peștișani (trei promovați) sau Tismana (patru promovați).


O explicație pentru rezultatele slabe de la liceele tehnologice vine din faptul că aici intră elevi care nu reușesc să ia note de trecere la Evaluarea Națională.


Rezultatele înregistrate după soluționarea contestațiilor vor fi anunțate vineri, 9 iulie.

Vizualizări: 16,883

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: