Liceele din Gorj renunţă la opt clase după repartizarea computerizată

Doar 11 din cei 50 de absolvenţi ai claselor a VIII-a rămaşi pe dinafară şi-au depus fişele de opţiuni în cadrul celei de-a doua etape de repartizare computerizate a admiterii la liceu, care a avut loc, luni, 12 iulie. Aceştia s-au îndreptat spre locurile vacante existente la Liceul cu Program Sportiv, Grupul Şcolar Industrial Bârseşti, Colegiul Tehnic nr. 2 sau Liceul Roşia- Jiu. Peste patru sute de locuri au rămas neocupate la liceele din Gorj, fapt ce a dus la nerealizarea a opt clase.

Aproape 50 de elevi au rămas nerepartizaţi după prima etapă de repartizare computerizată, pentru că au bifat prea puţine opţiuni la înscriere. Dintre aceştia, 25 provin din zona Motru şi n-au mai apucat să ocupe un loc la liceu pentru că acolo s-au realizat toate clasele. Ermina Frunzaru, referent de specialitate în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj, spune că pentru toţi elevii care n-au apucat încă să obţină un loc la unul dintre liceele gorjene, mai există încă două şanse: « Avem la sfârşitul lunii iulie o etapă de redistribuire a locurilor rămase libere, respectiv în perioada 21-23 iulie. Şi mai există, de asemenea, a treia etapă de repartizare computerizată în perioada 1-10 septembrie 2010 ». În prima etapă, au fost repartizate 3777 locuri pentru diferite specializări existente la nivelul liceelor, rămânând neocupate pentru etapa din 12 iulie 452 locuri. Cele mai multe locuri neocupate sunt la Colegiul Tehnic nr.2 şi la Colegiul Tehnic « Henri Coandă » din Târgu-Jiu, la Grupul Şcolar Industrial Bârseşti şi la Colegiul « Mihai Viteazul » din Bumbeşti-Jiu.

Opt clase nerealizate

Dacă la unităţile de învăţământ din judeţul Gorj au rămas 441 locuri neocupate, acest lucru duce automat la pierderea a opt clase. Ermina Frunzaru spune că va mai fi totuşi înfiinţată o clasă la Colegiul Tehnic Motru, ţinând cont de faptul că au rămas 25 de elevi nerepartizaţi în această zonă. Aceasta mai precizează că la stabilirea numărului de clase de-a IX-a se iau în calcul clasele de-a opta existente în momentul prezent: « Trebuie să luăm în calcul această situaţie, dar şi opţiunile elevilor pentru licee existente în alte judeţe. Acum au rămas mulţi elevi din mediul rural nerepartizaţi, pentru că părinţii nu-şi mai permit să-i trimită să înveţe departe de casă ». Anul acesta, 214 elevi au ales să urmeze un liceu în Dolj, în timp ce alţi 17 au optat pentru Colegiul Militar Mihai Viteazul din Alba-Iulia. Ultima repartizare a absolvenţilor clasei a VIII-a în licee va avea loc in intervalul 1-10 septembrie, în şedinţe publice adresate absolvenţilor de gimnaziu care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior primelor etape.

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: