Lichidatorul a cerut evacuarea Ansamblului “Doina Gorjului”

Ansamblul Artistic “Doina Gorjului” se luptă, prin tribunal, să-şi menţină actualul sediu. Evacuarea sa a fost cerută în instanţă de către lichidatorul Casei de Cultură. Directorul Gheorghe Porumbel spune că ansamblul nu va părăsi instituţia chiar dacă ar fi procesele să dureze anii de zile.

Ansamblul Artistic “Doina Gorjului” a fost dat în judecată de către lichidatorul Casei de Cultură întrucât se opune evacuării. Ieri a avut loc o înfăţişare în faţa instanţelor, însă problema nu s-a putut rezolva procesul amânându-se cu încă o săptămână. “Conflictul cu lichidatorul Casei de Cultură durează de mai mult timp, însă mai nou nu ne mai cere plata chiriei ci pur şi simplu evacuarea. Acest lucru nu se va întâmpla niciodată. Ansamblul “Doina Gorjului” şi-a desfăşurat activitatea în acest sediu încă de la înfiinţarea clădirii. Când s-a construit Casa de Cultură a Sindicatelor în proiect figurau spaţii destinate exclusiv pentru Doina Gorjului. La vremea aceea ansamblul era sub administrarea sindicatelor, apoi a trecut <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />la Direcţia de Cultură, iar din anul 1994 aparţine de Consiliul Judeţean. Din acel an noi am plătit chirie. Am încheiat contract cu CNLR Frăţia, singura care ne-a demonstrat cu acte în regulă că este administratorul Casei de Cultură”, a declarat Gheorghe Porumbel, directorul Ansamblului Artistic “Doina Gorjului”.

Se mută, dar în stradă

Gheorghe Porumbel spune că nu se gândeşte să părăsească sediul Casei de Cultură, iar singura soluţie fiind să se mute cu toţi angajaţii în stradă. “Nu avem nici o variantă pentru a evacua sediul. Singura soluţie ar fi să ne mutăm în stradă sau la lichidator, la sediu. Pe noi nu ne interesează datoriile fundaţiei, domnul Ciobanu poate prelua activitatea economică a Casei de Cultură, mai precis a celor care nu desfăşoară activitate culturală aici în sediu. Poate pune sechestru pe cealaltă parte a clădirii şi o poate executa silit ca să recupereze datoriile. Prin statutul ei, Casa de Cultură este destinată celor ce desfăşoară activităţii de cultură, iar Doina Gorjului tocmai asta face”, a mai precizat Porumbel.

DATORII

Emanoil Ciobanu, lichidatorul judiciar, spune că datoriile de peste 9 miliarde de lei vechi făcute de Fundaţia “Casa de Cultură” trebuie recuperate. “Sunt datorii de peste 9 miliarde de lei vechi ce trebuie recuperate, iar în privinţa Doinei Gorjului instanţa va decide ce se va întâmpla”, a declarat Emanoil Ciobanu. Fundaţia “Casa de Cultură” a intrat în insolvenţă, iar în prezent impozanta clădire se află în patrimoniul sindicatelor, fiind administrată de CNSLR Frăţia.

Vizualizări: 93

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: