Licitaţie pentru amatorii de case de vacanţă

Aproximativ jumătate din parcelele concesionate la Polovragi în vederea amenajării unui sat de vacanţă vor fi scoase din nou la licitaţie, după ce zeci de persoane au renunţat la ideea de a-şi construi case de vacanţă şi pensiuni. În urmă cu patru ani, parcelele au fost concesionate cu taxe cuprinse între 0,6 cenţi şi 6 euro/mp.

O suprafaţă de aproximativ 6,5 hectare din zona Cheile Olteţului, între Munţii Parâng şi Căpăţânii, a fost concesionată în urmă cu circa patru ani în vederea amenajării unui sat de vacanţă. La vremea respectivă, Primăria Polovragi a concesionat un număr de 86 de parcele, pentru 11 pensiuni şi 75 de case de vacanţă. Dintre acestea, în momentul de faţă, mai sunt concesionate doar 46 de parcele. O parte dintre concesionari au renunţat din cauza crizei financiare. De asemenea, zeci de contracte au fost reziliate din cauză că nu s-au îndeplinit obligaţiile financiare la termenele stipulate în documente. „Iniţial, am avut 86 de concesionari, dar până în prezent au fost reziliate 40 de contracte. Unele le-am reziliat noi din cauză că nu au plătit taxele de concesiune la termenele stipulate în contract, iar alţii au renunţat ei singuri din cauza crizei financiare”, a declarat Ştefan Făsuescu, primarul comunei Polovragi.

Parcelele pentru care au fost reziliate contractele au revenit la primărie, autorităţile locale urmând să organizeze o nouă licitaţie în cel mult două luni. „În perioada următoare vom scoate la licitaţie aproximativ 40 de parcele, urmând ca până la sfârşitul anului să fie încheiată întreaga procedură de atribuire, astfel încât oamenii să se poată apuca de construcţii din primăvară. Preţul de pornire a licitaţiei se va stabili printr-o nouă hotărâre de Consiliul Local”, a mai precizat Ştefan Făsuescu.      

PREŢ

În urmă cu patru ani, parcelele au fost concesionate pe o perioadă de 49 de ani, iar taxele de concesionare au fost cuprinse între 0,6 cenţi şi 6 euro/mp. Majoritatea concesionarilor au fost din judeţele vecine şi chiar din Bucureşti şi Piteşti. La prima licitaţie au fost concesionate parcele de 400 de mp pentru case de vacanţă şi parcele de 1200-1500 mp pentru pensiuni.

LUCRĂRI

Satul de vacanţă a fost electrificat, iar primele lucrări de construcţie au fost demarate în această vară. „Oamenii au început în această vară să construiască în satul de vacanţă. Am electrificat zona şi încercăm să introducem reţeaua de apă”, a mai precizat primarul de la Polovragi.

Vizualizări: 225

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: