Dotări ultra-moderne în căminul de bătrâni de la Novaci

Serviciul de AsistenţăSocială aPersoanelor Vârstnice Novaci va fi redeschis oficial începând de luni, 26 august. Unitatea a fost renovată şi dotată astfel încât bătrânii găzduiţi aici să fie îngrijiţi la cele mai bune standarde. Sala de tratament a fost dotată chiar şi cu o cadă de hidromasaj, iar mobilierul camerelor a fost înlocuit complet. Mai mult decât atât, bătrânii vor beneficia şi de consilierea unui psiholog. Chiar dacă clădirea a suferit modernizări majore, persoanele găzduite aici vor plăti mai puţin.  

Asociaţia Sfântul Toma a transformat căminul de bătrâni de la Novaci într-un spaţiu nou şi primitor pentru vârstnicii găzduiţi aici. În prezent se lucrează la ultimele retuşuri astfel încât de săptămâna viitoare activitatea să fie reluată. “În ceea ce priveşte căminul de bătrâni, se lucrează şi sunt la stadiul final al lucrărilor. Se lucrează la instalarea mobilierului şi săptămâna viitoare vor fi aduşi şi bătrânii care au fost transferaţi pentru o perioadă la Mogoşoaia şi Bucureşti. Îşi vor recăpăta vechea locuinţă, înnoită, pusă la punct. S-a amenajat tot în interior începând cu grupurile sanitare, zugrăvelile specifice, gresie, faianţă. Tot ce a fost deteriorat a fost înlocuit. Mobilierul va fi absolut nou, la fel şi saltele, lenjeriile, absolut tot. Şi sistemul de încălzire a fost modernizat, mă refer la centralele termice şi în curând vor fi efectuate şi aprovizionările cu combustibilul necesar”, a declarat Dumitru Leuştean, primarul din Novaci.

cada_de_hidromasajNu numai camerele au fost modernizate, ci şi celelalte servicii. Sala de tratament a fost dotată cu o cadă de hidromasaj şi aparatură laser, iar cabinetul medical dispune şi de un aparat de defibrilare. Practic, unitatea are dotări de spital. Va fi adusă şi altă aparatură performantă în cazul în care afecţiunile bătrânilor vor impune acest lucru.

Consiliaţi de un medic psiholog

Până una-alta, bătrânii care vor fi găzduiţi aici vor fi îngrijiţi de voluntari ai asociaţiei. Şi o parte din vechiul personal al unităţii se va regăsi aici, asta după ce se va face o selecţie. O altă noutate este faptul că persoanele vârstnice vor fi consiliate de un  psiholog, în trecut neexistând astfel de personal în cadrul căminului. “Sunt disponibile 30 de locuri, se va face o populare în totalitate sau în limitele pe care dumnealor le stabilesc. Taxele care au fost iniţiate de consiliul local Novaci vor fi diminuate chiar dacă activitatea a fost îmbunătăţită. O parte din fostul personalul va fi preluat acolo, se va face o selecţie. Nu cred că mai mult de 12-14 persoane, este şi în funcţie de numărul de bătrâni care vor apărea. Asociaţia are un medic angajat, un psiholog, este o organigramă bine pusă la punct. Sunt convins că vor fi şi rezultate, dar şi condiţii mai bune pentru bătrâni, pentru că în final asta ne interesează”, a mai spus primarul din Novaci.

Vizualizări: 481

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: