Târg de animale la zilele oraşului Novaci

Sărbătoare mare în zilele de 7 şi 8 septembrie la Novaci, atunci când se va desfăşura cea de-a doua ediţie a zilelor oraşului. Anul acesta autorităţile locale au pregătit o multitudine de manifestări pentru novăceni şi nu numai. Pe lângă lansări de carte şi festivaluri, cei prezenţi la eveniment vor putea să ia parte şi la o expoziţie de animale cu vânzare. Asociaţiile crescătorilor de animale vor fi prezente pe Transalpina cu bovine, ovine, păsări şi chiar exemplare canine.

Manifestările pregătite de autorităţile locale din Novaci cu ocazia organizării zilelor oraşului vor debuta sâmbătă, 7 septembrie,  la Casa de Cultură acolo unde de-a lungul întregii zile vor fi organizate diverse activităţi. Tot în această zi vor fi sărbătorite şi cuplurile care au împlinit cinci decenii de la căsătorie, fiecare cuplu primind din partea oficialilor un cadou în bani. „Avem un program foarte bine pus la punct. Sâmbătă la ora 11 avem deschiderea activităţilor. Vom avea întâlnirea cu Fiii Novaciului, e o acţiune plină de emoţii, pentru că vor veni cetăţeni născuţi aici care sunt locuitori ai diverselor oraşe din România şi de peste hotare. Cu această ocazie vom şi atribui titlu de cetăţean de onoare unora dintre aceşti cetăţeni. Vom acorda o sumă de bani la 13 cupluri care în 2013 au împlinit 50 de ani de căsătorie. Va fi lansat şi primul număr al ziarului din oraş, se va numi Novăceanul. Doamna Lucia Silvia Podeanu, profesor pensionar, îşi lansează o nouă carte, este vorba de „Grădina de sub cer”. Tot un pensionar, Ionel Traian, îşi va expune o parte din miniaturile din lemn, expoziţie care va avea loc în holul Casei de Cultură. Seara vom avea un program artistic cu formaţii atât de muzică populară, cât şi muzică uşoară”, a declarat Dumitru Leuştean, primarul din Novaci.

Expoziţie şi târg de animale pe Transalpina

Poate una dintre cele mai interesante evenimente din cadrul manifestărilor prilejuite de zilele oraşului o reprezintă expoziţia-târg de animale care se va desfăşura în data de 8 septembrie pe Transalpina, în locul cunoscut ca zona „Baia de oi”, la circa 4 km în direcţia Rânca. Tot aici vor fi prezenţi şi comercianţi cu produse specifice precum cojoace, pălării, chimire sau vase tradiţionale. Va fi de asemenea şi un bâlci cu mici şi bere, dar nu va lipsi nici tocăniţa cu mămăliguţă.

Autorităţile locale nu percep vreo taxă comercianţilor.”Duminică, începând cu ora 8, va avea loc deschiderea unei expoziţii de animale, şi vânzare şi prezentare, cu tot felul de animale, în special cele din zonă, ovine, bovine, păsări şi câini. La ora 11 este hramul bisericii „Naşterea Maicii Domnului de la Rânca”, unde va fi o slujbă de pomenire. După aceea se va organiza o vizită la Muzeul Civilizaţiei Montane de la Rânca. Continuăm cu un festival cultural „Transalpina”, ediţia a II-a, cu participarea unor ansambluri din Gorj, Alba, Hunedoara, Vâlcea, Sibiu. La orele 14 vom avea şi un program artistic”, a mai spus primarul din Novaci, Dumitru Leuştean.

Autorităţile locale din Novaci au alocat suma de 15.000 lei pentru organizarea celei de-a doua ediţii a zilelor oraşului, la care s-au mai adăugat şi sponsorizări acordate de agenţii economici din zonă. 

Vizualizări: 347

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: