Târgu Jiu se pregăteşte de sărbători. Dispută privind bradul de Crăciun

Municipiul Târgu Jiu începe să îmbrace straie de sărbătoare. În centrul oraşului, autorităţile au demarat acţiunea de montare a luminiţelor şi a brazilor ornamentali. De asemenea, căsuţele unde se vor vinde dulciuri sau vin fiert de sărbători au fost mutate în Piaţa Prefecturii. În acest an, municipalitatea a promis un brad natural în locul celui artificial, care a costat 100 de mii de euro.

Primii brăduţi au fost deja instalaţi în centrul oraşului, iar luminiţele au început să fie montate pe străzi. Sunt primele pregătiri pentru ca oraşul să întâmpine iarna aşa cum se cuvine. În acest an, în centrul Târgu Jiului va fi împodobit un brad natural, cu o înălţime de peste 20 de metri. În jurul său vor fi amplasate căsuţele unde vor veni comercianţii cu produse tradiţionale sau dulciuri.

„Vom avea un brad natural, pentru că aşa este firesc. Nu ştim cât ne va costa, dar nu va fi un buget foarte mare. Cel vechi va fi aprins într-un alt cartier sau chiar pe insuliţa Jiului, unde poate fi admirat de târgujieni şi de turişti. Cel natural va fi amplasat în centrul oraşului. În jurul acestuia vom avea acele căsuţe”, a transmis primarul Marcel Romanescu.

Bradul natural ar veni cu cheltuieli inutile, consideră viceprimarul Adrian Tudor, care aşteaptă ca, pe viitor, edilul Romanescu să se consulte cu nişte arhitecţi pentru un oraş cât mai frumos împodobit de Crăciun. „E o practică în România. Când se schimbă primarul, se schimbă şi bradul de Crăciun. Se doreşte un brad natural care să fie tăiat din pădure pentru a fi pus în centrul municipiului Târgu Jiu. Bradul achiziţionat şi destul de apreciat atunci se pare că va avea altă soartă. El trebuia să rămână în centrul oraşului câţiva ani buni, pentru că trebuia să fie amortizată această investiţie, mai ales că acel brad nu necesita decât costuri minime de montare şi demontare. Cu noul concept, să aduci un brad natural din munte, transport, ancorarea sa, noi instalaţii de iluminat, înseamnă cheltuieli. Când gândim un proiect de oraş al sărbătorilor de iarnă, e bine să ne consultăm şi cu nişte arhitecţi care să spună că trendul este acesta”, a fost reacţia lui Tudor.

Vizualizări: 636

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: