Licitații degeaba. Constructorii nu vor să reabiliteze Pasarela

Pasarela de pe Bulevardul Unirii, chiar de la intrarea în municipiul Târgu Jiu, se degradează pe zi ce trece. Asfaltul a crăpat, bucățile de beton par și acestea că sunt pe punctul de a ceda, iar pe toată șoseaua au început să iasă fire de oțel care pot fi oricând o capcană pentru traficul aglomerat din zonă. Autoritățile cunosc problema, dar se declară neputincioase. Au scos lucrarea la licitație, însă nu s-a prezentat nicio firmă.

Prăbușirea unei părți din trotuarul pasarelei din zona Artego a fost un nou semnal de alarmă pentru municipalitate. Nu este singurul pod din oraș care ar putea pune în pericol siguranța celor care îl tranzitează.

Într-o degradare continuă este și pasarela din zona Gârdu. Municipalitatea a pregătit un proiect, a făcut o expertiză și vrea să modernizeze pasarela, dar nu se prezintă nimeni la licitație. „Pentru pasarela de la spital, am și pregătit un proiect, am și scos la licitație. Din păcate pentru noi, și nu se întâmplă doar cu pasarela, se întâmplă cu foarte multe dintre lucrările de investiții pe care le avem pe raza municipiului Târgu Jiu, nu s-a prezentat nimeni la licitație”, a explicat primarul Marcel Romanescu.

De trei ori a fost scoasă deja la licitație această lucrare fără interes pentru constructori. Primăria a pus la bătaie în jur de două milioane de lei.

Autoritățile vor relua procedura sperând să aibă succes de această dată. Podul pare tot mai nesigur mai ales că și structura de rezistență pare a fi afectată de intemperii, trecerea timpului și traficul intens de-a lungul anilor. „Avem o mare problemă. Sunt foarte puține firme care se angajează în lucrări atât de complexe. Vom face din nou demersuri și vom scoate din nou la licitație pasarela din zona Gârdu, sperând că cineva se va prezenta la licitație. Până acum, nu a fost niciun ofertant”, a mai transmis edilul municipiului Târgu Jiu.

Până când va fi demarată modernizarea podului, șoferii nu au decât să se înarmeze cu nervi de oțel când traversează șoseaua plină de gropi, crăpături și denivelări.

Vizualizări: 2,023

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: