Licitaţii pentru investiţiile din comuna Băleşti

Două componente din mega-investiţia de 2.5 milioane de euro de la Bălești au fost scoase la licitaţie. Este vorba de proiectul pentru realizarea reţelei de canalizare şi cel pentru asfaltarea unui tronson de drum de 4 km. Autorităţile locale speră ca în cel mai scurt timp să fie desemnaţi şi constructorii, astfel încât lucrările să fie demarate cât mai repede.

Autorităţile locale din Băleşti au reuşit să obţină o finanţare de 2.5 milioane de euro, bani europeni, prin Programul Naţional de Dezvoltare Regională (PNDR). Este vorba de Măsura 322, ce are ca scop renovarea şi dezvoltarea satelor. O parte din investiţiile cuprinse în acest proiect major au fost scoase la licitaţie, spun autorităţile locale. "În ceea ce privește proiectul integrat pe Măsura 322, au fost scoase la licitație pe SEAP componentele canalizare Bălești- principală, linia II și Tămășești și drumul de la Găvănești. Ofertanții sunt așteptați să-și depună ofertele. Sunt scoase separat la licitație. O componentă este canalizarea și o altă componentă este drumul. Licitația ar putea fi gata în 20 de zile dacă nu vor exista contestații. Astfel într-o lună am putea să se apucăm de lucru", a declarat Cătălin Stolojanu, viceprimarul comunei Bălești.
Autorităţile locale din Bălești spun că investiția privind realizarea rețelei de canalizare este una de anvergură şi tocmai de aceea termenul de finalizare este decembrie 2017. Lucrările de asfaltare a drumului din satul Găvănești ar putea fi gata în maximum 3 luni de la demarare, au spus reprezentanții primăriei.
Acest proiect major mai prevede construirea unei grădinițe cu trei clase în satul Bălești, înființarea unui centru de asistență socială tip After School, în clădirea fostului dispensar. În plus, căminul cultural va fi dotat pentru activităţile Ansamblului Folcloric "Brâuleţul".

Galerie foto


Vizualizări: 806

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: