Lider din CEO: Doi ingineri au ajuns la spital

Lipsurile de tot felul din carierele miniere îi stresează pe oameni, care îşi dau seama că îşi pun sănătatea sau chiar viaţa în pericol, susţine un lider sindical din Complexul Energetic Oltenia. Este vorba de Ion Popescu, lider sindical la Jilţ Sud, care spune că doi ingineri, conducători formaţie de lucru, au ajuns la spital din cauza stresului.

Minerii se plâng că lucrează cu utilaje vechi, la care nu s-a făcut revizia. Benzile transportoare sunt cârpite. Transportul la locul de muncă are loc în condiţii periculoase. Iar lista de probleme nu se opreşte aici. Ion Popescu, lider sindical, spune că stresul de la locul de muncă afectează sănătatea salariaţilor. „E o presiune enormă asupra oamenilor. În ultimele două săptămâni, doi ingineri cefelişti, de pe circuitele de haldă, au fost internaţi în spital. E o presiune psihică din partea directorilor, prin staţii. Se exprimă foarte puternic, ori faci treabă, ori pleci acasă. Oamenii sunt obligaţi să stea cu săptămânile în concedii medicale. Totul se repercutează asupra sănătăţii noastre, lucru de neacceptat”, a spus liderul sindical la Radio Infinit.

Popescu susţine că oamenii sunt puşi să rezolve anumite defecţiuni fără a avea nimic la îndemână. „Muncitorii nu au uneltele cu care să intervină, nu avem materialele cu care să intervenim. Eu sunt electrician pe liniile de haldă, stau în mijlocul oamenilor, ştiu care este realitatea”, a explicat liderul sindical.

Ion Popescu spune că nu îl încălzesc promisiunile directorilor, cum că problemele vor fi rezolvate, pentru că de promisiuni nu a dus lipsă niciodată: „Vorbele rămân în vânt, nu se face mai nimic în cariere. Sunt numai promisiuni, promisiuni, promisiuni. Încălzire pe utilaje nu s-a făcut nici anul trecut, sunt convins că nu se va face nici anul ăsta. Trăim de doi ani, de când sunt lider de sindicat, într-o minciună continuă”.

Liderul sindical Ion Popescu a vorbit şi despre lipsa de implicare a sindicatelor mari. „Încearcă să închidă gura sindicatelor mici, care sunt mai vocale, în timp ce sindicatele mari stau la cutie. Vor să ne închidă gura pentru că spunem lucrurile reale care sunt în Cariera Jilţ Sud”, a concluzionat liderul de la Jilţ Sud.

Vizualizări: 6,887

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: