Minerii de la Lupoaia au rămas fără transport

Minerii de la Cariera Lupoaia au rămas fără transport. Contractul atribuit unei firme de transport a fost semnat pe nici măcar o lună, spre disperarea angajaţilor care se gândesc cu groază că vine sezonul rece şi nu ştiu dacă vor fi duşi în cariere cu maşina ori vor merge pe jos.

Nicu Bunoaica, lider de sindicat la Cariera Lupoaia, a semnalat problema. Ca să ajungă marţi la locul de muncă şi să nu meargă prin cariere, a vorbit cu un om de afaceri să aducă o maşină fără să ceară bani în schimb. „În urma negocierilor, o anumită firmă a câştigat transportul. Este vorba de nişte remorchere care corespund pentru carierele din CEO. Acest contract a fost făcut pe numai 22 de zile, nicidecum o perioadă mai îndelungată. Important este că ne-au lăsat fără transport. Eu m-am rugat de patronul firmei şi ne-a pus la dispoziţie o maşină fără bani. Deci nu este plătit, a făcut asta benevol până la urmă. Oamenii sunt la o vârstă înaintată. Nu se pot duce oricum. Nu putem risca să păţească oamenii ceva”, a fost semnalul lui Bunoaica.

Oamenii cer să fie rezolvată problema cât mai rapid, pentru a nu fi nevoiţi să meargă pe jos. „Sunt excavatoare la distanţe foarte mari. Era absolut necesar acest contract. Să rezolve urgent problema! Trebuie să fie semnat neapărat acest contract şi maşinile să-şi poată face serviciul. Aceşti directori care iau salarii uriaşe să facă lucrurile cum trebuie sau să plece acasă ori să vină în producţie, că este nevoie de personal. Nu avem transport. Nu mai vorbim de utilaje. Nimeni nu zice nimic, nimeni nu face nimic”, a încheiat Bunoaica.

Vizualizări: 2,790

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: