Lipsesc echipamente de iarnă în carierele din CEO

Primele nereguli depistate în carierele minere din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Din multe locuri lipsesc echipamentele de iarnă. Oficialii companiei dau asigurări că problema va fi remediată, luna viitoare. Tot atunci va fi publicat un raport după ce sunt evaluate condiţiile în care îşi desfăşoară activitatea miile de mineri.

În această perioadă se fac evaluări în toate carierele. Se verifică drumurile de acces, materialele de lucru, sistemele de încălzire şi echipamentele de iarnă. „Verificăm condiţiile de muncă ale colegilor noştri. Vom finaliza un raport şi îl vom publica. În luna octombrie vrem să se ia toate măsurile în aşa fel încât, în această iarnă, să nu fie probleme în ceea ce priveşte condiţiile sociale ale colegilor noştri care lucrează în cariere. De la vestiare, materiale de lucru, transport în cariere, încălzire pe utilaje până la drumuri, sunt multe aspecte evaluate. Sunt prezenţi şefii din cariere, responsabili sindicali, angajaţi”, a explicat Ion Ruşeţ, consilierul personal al directorului CEO.

Reprezentanţii companiei dau asigurări că vor găsi fondurile necesare în buget astfel încât toate neregulile să fie remediate astfel încât salariaţii să-şi desfăşoare activitatea în condiţii sigure în iarna care urmează. „S-au evaluat foarte multe probleme şi raportul va fi adus la cunoştinţă Directoratului. Trebuie să participăm la acţiunile acestea de îmbunătăţire. Sunt comandate echipamente de lucru. Există situaţii în care, în magazii, nu se regăseşte tot echipamentul, dar vom lua măsuri în luna octombrie”, a fost promisiunea lui Ruşeţ.

Vizualizări: 1,744

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: