Atac dur la Ruşeţ: A minţit toată viaţa. Nu-i e ruşine!

În carierele CE Oltenia este dezastru, afirmă liderul Sindicatului Renaşterea Jilţ Sud, Ion Popescu. Sindicalistul spune că minerii de la Jilţ Sud stau în barăci fără pardoseală, iar benzile sunt cârpite zilnic. Sindicalistul este supărat pe Ion Ruşeţ, cel care coordonează comisia care evaluează dacă pregătirile pentru iarnă au intrat în linie dreaptă în unităţile miniere. Liderul de sindicat spune că Ruşeţ nu cunoaşte realitatea din cariere.

Supărarea sindicalistului Ion Popescu pleacă de la o declaraţie a lui Ion Ruşeţ, consilier al directorului general al CE Oltenia. „Eu coordonez o comisie care se ocupă de evaluarea pregătirii pentru iarnă în ceea ce priveşte condiţiile sociale, inclusiv de situaţia utilajelor, de drumurile de acces către utilaje. Stau în jur de cinci ore în fiecare carieră. Atunci discut cu oamenii. Facem această evaluare şi suntem însoţiţi de liderii de sindicat. Toate sindicatele din carieră îşi desemnează un reprezentant. Va mai dura aproape zece zile şi vom finaliza raportul în primele zile din octombrie. Vom consemna în raport toate problemele ridicate de oameni şi consemnate de noi”, a transmis Ion Ruşeţ, la Tele 3. 

Sindicalistul Ion Popescu i-a cerut explicaţii coordonatorului comisiei. „Ruşeţ a minţit toată viaţa, minte şi acum. Nu-i e ruşine! Ce verificări a făcut la Cariera Jilţ Sud? Ce reprezentant al sindicatelor l-a însoţit, că noi avem aproape 300 de membri şi nu ne-a contactat nimeni. Ce pregătiri de iarnă, că e dezastru în carieră. De exemplu, aşa-zisele barăci unde stau muncitorii nu mai au pardoseală, nu mai au nimic. Stau muncitorii ca în Fred şi Barney din Evul Mediu. Stau cu picioarele pe pământ. Am anunţat directorul de două luni, nu se ia nicio măsură. Nu suntem pregătiţi de iarnă deloc. N-am fost pregătiţi nici de vară, dar de iarnă”, a declarat Ion Popescu, preşedintele Sindicatului Renaşterea Jilţ Sud.

Liderul sindical crede că urmează o iarnă grea pentru mineri. „Să-mi spună şi mie Ruşeţ din cine e formată comisia aceea, pe cine a anunţat, ce a verificat, când a verificat. Unde e comisia? Să-i fie ruşine! Spune că el conduce comisia, aşa a condus şi partidele. Spune că sindicatele au câte un reprezentant. El a mai văzut vreo carieră? Suntem terminaţi din toate punctele de vedere. Să vedeţi când se vor porni ploile. Toate trei circuitele de haldă, benzile, sunt cârpite, vai de mama lor. Nu există zi să nu avem vulcanizări, să fie oprite”, a mai spus sindicalistul Ion Popescu.

Vizualizări: 5,236

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: