Lider FNME: Încă sunt discrepanțe salariale

În curând, se împlinesc nouă ani de când a fost înființat Complexul Energetic Oltenia. În toată această perioadă, niciun manager nu a reușit o uniformizare a salariilor din companie astfel că încă se vorbește de discriminări între salariați care au aceeași meserie și aceeași vechime.

„Nici nu avea cum să se facă uniformizarea. Această decizie trebuia să aibă două componente. Una să fie dată de o creștere a activității și vedeți ce creștere avem, adică ne ducem în cap. Și a doua, ar însemna o asumare managerială. Toți managerii nu și-au asumat o astfel de chestiune. A veni și a spune că  nu s-au înțeles sindicatele e hilar. Niciodată nu o să se înțeleagă cei care reprezintă salariații din Jilț cu cei care reprezintă salariații din Roșiuța, pentru că fiecare are interesul său”, a comentat liderul Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu.

Chiar dacă unele discrepanțe s-au mai redus în ultimii ani, încă sunt diferențe destul de mari dacă sunt analizate salariile angajaților. „Continuu, s-a dat aceeași sumă la toate entitățile astfel încât a rămas tot discrepanța aceea aproape ca la început. Nu e chiar ca la început, dar mai există încă discrepanțe între aceleași meserii în subunitățile CEO”, a mai spus Pîrvulescu, la Tele3.

Vizualizări: 2,504

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: