Lider de sindicat CE Oltenia: Sporurile, mai mari decât salariul

La Complexul Energetic Oltenia, unele salarii sunt mai mici decât sporurile care se adaugă la acestea. Afirmația îi aparține liderului Federației Naționale Mine Energie în contextul în care sindicaliștii au solicitat ca sporul de producție și adaosul lunar să fie introduse în salariul de bază.

Dumitru Pîrvulescu, președintele FNME, a vorbit despre solicitarea sindicatelor ca anumite sporuri să fie incluse în salariul de bază. Administrația companiei va veni, după Paște, cu patru scenarii la negocieri pentru a stabili dacă această solicitare poate să fie pusă în aplicare.

Pîrvulescu a explicat, la Tele3, că unele salarii sunt chiar mai mici decât totalul sporurilor pe care le primesc angajații din cadrul companiei:  “Anul acesta a fost dată o lege a bugetului care are cele mai mari restricții vizavi de societățile comerciale de stat supuse disciplinei financiare. Sunt interzise o mie de chestiune care, altădată, nu erau interzise. Compania a venit cu un proiect de buget care nu prea este satisfăcător. A fost și dorința noastră de a se introduce o parte din sporuri în salarii. Și acolo sunt o mie de chestiuni pentru că, după mine, marea problemă a companiei este că avem un sistem de salarizare atipic. Dacă salariul este cinci lei, sporurile aferente acelui salariu sunt de cinci lei și zece bani, ceea ce nu prea se întâmplă peste tot, să fie sporurile mai mari decât salariul de bază”.

În plus, a mai explicat Pîrvulescu, odată cu această modificare, unii salariați ar putea chiar să aibă de suferit. El a declarat că și dacă vor fi introduse în salariul de bază sporurile solicitate, minerii și energeticienii nu vor primi mai mulți bani în mână.

„Odată cu introducerea sporului de producție și adaosul acela lunar, cei 1800 de lei să fie introduși în salariu, înseamnă o altă sumă la toți colegii. Atunci s-ar putea, de exemplu, cinci colegi care au clasa 25, unul o să aibă 31, unul 34, unul 36 pentru că diferă sporurile aferente fiecărui loc de muncă. Dacă se introduc numai acele sporuri în salarii, nu, nu bagă mai mulți bani în buzunare, dar vom discuta ulterior chestia asta. se încearcă și o anumită rezolvare a salariaților, toate la timpul lor pentru că legea e restrictivă”, a mai spus Pîrvulescu.

Negocierile privind noul act adițional la CE Oltenia vor fi reluate abia pe 10 mai. 

Vizualizări: 2,884

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: