Liderul FNME, despre creșteri salariale: Suma e infimă. Va trebui s-o fentăm

Creșteri salariale! Asta așteaptă toată suflarea de la negocierile dintre administrație și sindicatele din Complexul Energetic Oltenia. Discuțiile au fost amânate, dar salariații tot speră că vor avea venituri mai mari de luna viitoare. Sindicaliștii nu s-au declarat deloc încântați de bugetul prezentat de Directoratul companiei și avertizează că vor solicita o nouă întâlnire cu ministrul Energiei. Altfel, nu cred că vor avea sorți de izbândă la negocierile cu oficialii CE Oltenia.

Liderul Federației Naționale Mine Energie a explicat că suma prezentată drept creștere salarială este infimă în bugetul creionat de administrație: „Nu vreau să arunc o sumă, dar oricum nu e satisfăcătoare. O să facem o solicitare să ne întâlnim cu ministrul. Suma e infimă. Va trebui s-o fentăm, dar trebuie dată la oameni. Pe ce e în buget, nu e nici pe departe mulțumitor”.

Pîrvulescu a transmis că va solicita o nouă discuție cu ministrul Energiei. A adăugat că doar așa s-ar putea schimba lucrurile mai ales ținând cont de bugetul destul de subțire al companiei. „Anul trecut, a fost anul de recul maxim. Compania, prin faptul că nu a făcut nici două treimi din producție, a avut un buget rectificat prin octombrie și, din nefericire, suntem judecați pe bugetul acela că acela e ultimul buget. Anul trecut, CEO a avut două bugete: unul aprobat în aprilie și unul aprobat după ce a căzut producția foarte mult. Au fost perioade când mergeam cu un grup descărcat și, aprobat undeva în octombrie acest al doilea buget”, a spus Pîrvulescu, la Tele3.

Din calculele sale, compania ar mai avea nevoie de cel puțin 60 de milioane de lei: „Sunt o serie de sume, și nu puține, cu care trebuie să reîntregim bugetul: șomajul tehnic, anul trecut am stat mult în șomaj tehnic, sunt chestiuni de reîntregit cu ce am negociat de la 1 aprilie, de acum trebuie prins pe tot anul, sunt chestiuni de reîntregire cu amărâții ăia de 70 de lei care s-au dat și astea fac vreo 580 de miliarde de lei vechi”.

Vizualizări: 2,654

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: