Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Lider PSD, pus sub acuzare de un procuror gorjean. Reacții halucinante!

Unul dintre cei mai importanți lideri ai PSD la nivel național, trezorierul Mircea Drăghici, a fost pus sub acuzare de DNA pentru că a delapidat fondurile primite de partid ca subvenție de la bugetul de stat. Dosarul este instrumentat de procurorul gorjean Emil Moța, detașat de puțin timp la Direcția Națională Anticorupție.

Reacțiile lui Mircea Drăghici au fost halucinante. "Am fost pus sub acuzare. Să fii pus sub acuzare că nu ai respectat o lege pe care tu ai făcut-o şi ştii spiritul şi litera ei, mi se pare exagerat. Are legătură cu campania şi coordonarea ei, de fiecare dată când a început campania am fost chemat la DNA", a declarat Drăghici la ieşirea de la DNA. 

Și nu este singura declarație aiuritoare. După câteva ore, Mircea Drăghici a scris pagina de socializare că DNA nu are competența de a verifica modul în care un partid își cheltuiește banii, uitând că banii vin de la buget. „Am atacat deja ordonanţa din 1 aprilie 2019 prin care mi-a fost atribuită calitatea de suspect, sub aspectul lipsei de temeinicie şi legalitate. În zilele următoare, probabil, procurorul-şef de secţie din cadrul DNA va soluţiona plângerea şi va constata că, întâi de toate, DNA nu are competenţă în efectuarea urmăririi penale. Atunci când e vorba de un partid politic, primul lucru pe care ar trebui să îl facă organul de urmărire penală este să citească statutul partidului şi legea finanţării partidelor politice”, a scris Draghici pe pagina sa de Facebook.

Anterior, el precizase, tot pe Facebook, că, "în această țară, deocamdată, nu poate stabili un procuror, fie el și de la DNA, în ce condiții un partid închiriază un imobil, la ce preț și pentru ce termen". 
Potrivit procurorilor DNA, Mircea Drăghici, în calitate de trezorier al PSD, „şi-ar fi însuşit suma de 380.000 euro prin încheierea unui contract de închiriere a unui imobil, având un caracter simulat, folosind astfel suma de bani provenită din subvenţii în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, respectiv pentru plata parţială în proporţie de peste 2/3 a unui imobil”.

Procurorii anticorupţie susţin că Drăghici a negociat cu o rudă, în luna februarie a anului trecut, achiziţionarea unui imobil de 500.000 de euro, pe care urma să-l achite cu banii pe care-i gestiona ca trezorier. „Promisiunea de vânzare cumpărare dintre proprietarul imobilului şi persoana din familia suspectului, dar şi contractul de închiriere dintre acelaşi proprietar şi formaţiunea politică s-au încheiat in aceeaşi zi, 15.02.2018, pentru acelaşi imobil. Contractul de închiriere fusese încheiat pentru o perioadă de 10 ani (începând cu data de 01.03.2018 până la 01.03.2029), valoarea totală a chiriei fiind de 380.000 euro ce urma să fie achitată după cum urmează: suma de 38.000 euro în termen de 5 zile, iar restul sumei în tranşe de cel puţin 19.000 euro pe lună timp de 18 luni. În realitate, întreaga contravaloare a contractului a fost achitată în avans, într-un interval de timp de 5 luni din sume de bani provenite din subvenţia acordată formaţiunii politice în baza Legii nr. 334/2006, privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale”, se arată într-un comunicat al DNA.

Procurorii susţin că, după un control efectual de Autoritatea Electorală Permanentă cu privire la utilizarea subvenţiilor de către PSD, contractul a fost reziliat, precum şi promisiunea de vânzare-cumpărare. În plus, au fost restituite şi sumele de bani încasate cu titlu de chirie şi pentru achiziţionarea imobilului.

Vizualizări: 2,943

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: