Un fals inspector de muncă verifica firmele din Gorj

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a sesizat marți organele competente, în vederea verificării unei sesizări primite de la un cetăţean ce reclama faptul că a fost supus unui control de către o persoană care s-a recomandat ca fiind inspector de muncă.

Incidentul s-a petrecut la sfârşitul lunii martie, în comuna Teleşti, petiţionarul fiind abordat de către persoana în cauză sub pretextul că a fost reclamat la inspectoratul teritorial de muncă de o femeie, căreia i-a precizat numele, pentru că prestează activitate fără forme legale de angajare.

Falsul inspector de muncă l-a legitimat pe bărbat, consemnându-şi datele cu caracter personal ale acestuia şi avertizându-l că, la o viitoare sesizare în care va fi reclamat, urmează a fi amendat.

“Conform Legii 108/1999 pentru înfiinţarea şi organizarea Inspecţiei Muncii, inspectorii de muncă se identifică în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, având asupra lor legitimaţia şi insigna care atestă funcţia pe care o îndeplinesc. De asemenea, în baza prevederilor legii amintite, nu vor dezvălui niciodată numele persoanei care semnalează încălcări ale legislaţiei muncii. Având în vedere aceste lucruri, falşii inspectori de muncă sunt uşor de identificat. Recomand cetăţenilor care se confruntă cu astfel de situaţii să se adreseze poliţiei”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj. (A.A.)

Vizualizări: 3,868

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: