Lider sindical: Echipamentele de protecție stau în magazii

Ion Popescu, lider sindical în cadrul Complexului Energetic Oltenia, acuză conducerea UMC Jilț că nu a distribuit echipamentele de protecție către salariați, deși acestea sunt în depozit.

“Am făcut o adresă către directorul UMC Jilț și l-am rugat să îmi pună la dispoziție mai multe lucruri: situația echipamentului indvidual de protecție distribuit personalului muncitor în anul 2020, stocul de echipament individual la 31.12.2020, intrările de echipament individual pe 2021 și stocul de echipament individual pe sortimente aflat în magazia carierei Jilț Sud la data de 31.11.2021. În cazul în care nu voi primi răspuns la solicitările de mai sus, mă voi folosi de toate drepturile prevăzute în lege, în CCM și în regulamentele companiei și voi face un tabel cu toți lucrătorii care nu au primit echipament și îl vor da Directoratului. Dacă nu se iau măsuri în 48 de ore, o să anunț Inspectoratul Teritorial de Muncă și Inspecția Muncii”, a spus Ion Popescu, președintele Sindicatului Renașterea Jilț Sud.

Problema a fost expusă și în ședința Comisiei de sănătate și securitate în muncă din 23 noiembrie. “La Cariera Jilț Sud nu s-a adus integral echipamentul individual de protecție, pe sortimente, pentru personalul muncitor, respectiv excavatoriști, mașiniști, lăcătuși mecanici, sudori, CFL-iști, șefi de echipă. Nu se respectă normativele de acordare a echipamentului individual de protecție prevăzut în contractul colectiv de muncă”, a mai spus Ion Popescu la Radio Infinit.

Echipamentul este în magazie, dar unii salariați nu ar beneficia de el pentru că mai au puțin și se pensionează.

Vizualizări: 1,360

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: