Ce spune ministrul Energiei despre disponibilizările de la CEO

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a fost interpelat de deputatul de Gorj Scarlat Iriza, în legătură cu disponibilizările preconizate să aibă loc la nivelul CE Oltenia. În răspunsul formulat la întrebarea parlamentarului, ministrul Grogirescu a explicat de ce este nevoie de aplicarea unui plan de restructurare la nivelul companiei energetice.

Parlamentarul PMP Scarlat Iriza l-a întrebat pe ministrul Energiei de ce este nevoie de disponibilizări în masă, dacă în companie au fost angajate în ultima vremea mai multe persoane. "În timp ce forţa de muncă din CEO a fost împrospătată cu diverse persoane cu competenţe discutabile, Consiliul de Supraveghere a aprobat disponibilizarea a peste 2000 de salariaţi. Aceştia urmează să părăsească unitatea până pe 10 iunie. Numărul angajaţilor siliţi să părăsească sistemul la sfârșitul anului 2016 va ajunge, după toate estimările, la aproape 3000", se arată în interpelarea deputatului Iriza.
Ministrul Grigorescu a răspuns interpelării, explicând de ce este nevoie de aplicarea acelui plan de restructurare la nivel de companie. „Necesitatea implementării unui plan de restructurare a activităţii energetice şi miniere a Societăţii Complexul Energetic Oltenia S.A., este consecinţa mai multor factori interni și externi care au afectat performanţa companiei. Obiectivele urmărite prin implementarea planului de restructurare, reorganizare şi eficientizare, sunt referitoare la competitivitate (reducere pierdere, scăderea costului de producţie), performanţă economică (creşterea productivităţii muncii, creşterea profitului brut), dezvoltare durabilă (respectarea nivelului emisiilor şi termenelor de conformare, program de investiții)", a răspuns ministrul Grigorescu, prin intermediul secretarului de stat Cristian Bușu.
Ministrul a explicat că acest plan va fi analizat și aprobat de Consiliul de Supraveghere, dar și de Adunarea Generală a Acționarilor de la CE Oltenia. Ministrul a explicat că în contextul în care se va impune o reducere de personal, "salariaţii disponibilizaţi vor beneficia de măsurile de protecţie socială prevăzute de legislaţia în vigoare, respectiv de ajutor de șomaj, salarii compensatorii și venituri în completare", se mai arată în răspunsul la interpelare.

Vizualizări: 8,596

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: