Liderii PSD şi UNPR Gorj vor liste comune la alegerile locale

Liderii PSD şi UNPR Gorj iau în calcul varianta de candida pe liste comune la alegerile locale din luna iunie. O decizie va fi luată la sfârşitul acestei săptămâni, de conducerile centrale ale celor două formaţiuni politice. Robert Filip ar putea fi candidatul comun al PSD- UNPR pentru Primăria Rovinari. Asta în condiţiile în care Florin Cârciumaru a anunţă sondaje pentru 14 localităţi.

Social-democraţii gorjeni nu exclud ideea de a colabora cu UNPR, precum şi cu alte partide. Preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, spune că va respecta decizia luată la nivel naţional. „Urmează să se poarte discuţii pe tema colaborării cu UNPR în Comitetul Executiv de la Sinaia, din această săptămână. Am observat că acest subiect se discută şi în cadrul UNPR, precum şi în cadrul altor partide cu care Partidul Social Democrat poate să realizeze alianţă în alegerile locale. În momentul de faţă, la Gorj sunt în sondare cam 14 organizaţii PSD. Despre liste discutăm la sfârşitul lunii ianuarie sau, cel mai târziu, la începutul lunii februarie”, a declarat Florin Cârciumaru.

Şi progresiştii consideră că i-ar avantaja candidaturi comune. „Va fi o întâlnire, sâmbătă, la nivel naţional, la Braşov, şi sper ca acolo să se ia cea mai bună hotărâre. Din punctul meu de vedere, la ora asta ne-ar avantaja să mergem pe liste comune”, a declarat Robert Filip. Acesta spune că are însă dubii în ceea ce priveşte candidatura sa la Primăria Rovinari. „Va fi o campanie electorală destul de murdară. Din păcate pentru unii va fi ultima şansă, dacă o pierd pe asta vor fi expiraţi politic. Încă mă gândesc dacă se merită să intru în această mocirlă”, a precizat Filip.

Vizualizări: 1,125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: