Reculegere în memoria PNL Gorj, la lansarea lui Lupulescu

„Ca om, soarta a făcut ca eu să fiu căsătorit de trei ori”, este un fragment din caracterizarea pe care şi-a făcut-o secretarul general al PNL Gorj în conferinţa de presă, Octavian Lupulescu fiind candidatul partidului la Primăria Târgu Jiu. Acesta spune că se aşteaptă în alegeri la atacuri la viaţa personală. Lupulescu a fost desemnat candidat după ce celor cinci liberali care şi-au manifestat intenţia de a candida li s-a spus că stau catastrofal în sondaje. Lupulescu nu poate avea o notorietate mai mare decât cei daţi la o parte, dar ar avea potenţial de creştere, crede partidul. Acesta a fost susţinut la conferinţa de presă de patru dintre cei daţi la o parte, deputatul Niculina Mocioi refuzând să participe la spectacol. Atmosfera de la conferinţa de presă a semănat mai mult cu un moment de reculegere în memoria celui ce-a fost Partidul Naţional Liberal.

Cei cinci liberali care au fost incluşi în sondaj pentru primăria municipiului Târgu Jiu au rămas cu buza umflată ieri, când conducerea judeţeană a partidului l-a anunţat pe Octavian Lupulescu drept candidatul cu cele mai mari şanse să-l învingă pe actualul primar Florin Cârciumaru. Marcel Romanescu, Eduard Berca, Victor Banţa şi Marian Rotaru sunt candidaţii care au acceptat să îndure umilinţa partidului şi s-au aliniat ieri, în conferinţă de presă, în jurul candidatului cu cele mai mari şanse, Octavian Lupulescu.

Liderii de partid nu au oferit prea multe detalii legate de rezultatele sondajului, rezultate care nu le-au fost comunicate nici măcar celor care l-au plătit. Copreşedinţii susţin că sondajul le-a dat în schimb portretul robot al candidatului ideal şi aşa s-a ajuns la Octavian Lupulescu. ”A fost şi o analiză a tuturor candidaturilor şi analizele au fost făcute luând în calcul candidatura domnului Florin Cârciumaru şi am avut şi o sinteză care ne-a dat profilul optim al candidatului, care ne-a dat statusul optim al partidului faţă de posibilele candidaturi şi cel mai important ne-a dat măsura posibilei creşteri maxime în ceea ce înseamnă eficienţa electorală PNL în bătălia cu PSD”, a spus Tudor Barbu.

Lupulescu: Legea trebuie să intre pe uşa primăriei

În afara unei scurte descrieri privind viaţa sa profesională şi socială, Octavian Lupulescu a menţionat care ar fi motivele pentru care Florin Cârciumaru nu ar mai merita un nou mandat în fruntea primăriei. ”În concepţia mea, legea care în momentul de faţă se aplică în toate cartierele municipiului Târgu Jiu trebuie adusă şi aplicată şi în primărie. Acesta este momentul în care legea trebuie adusă în locul de unde pleacă toate solicitările pentru respectarea ei. Cred că acesta este momentul în care domnul Cârciumaru trebuie să înţeleagă faptul că a sosit momentul în care legea intră pe uşa primăriei”, a spus Octavian Lupulescu. Întrebat care ar fi fost scorul pe care l-ar fi obţinut dacă ar fi fost inclus în sondaj, Lupulescu nu a spus decât că scorul ar fi fost nu special şi nici deosebit, ci doar mediu.

Romanescu: Sunt un om de echipă

Cei patru foşti candidaţi care i-au rămas ieri alături lui Octavian Lupulescu şi-au exprimat, pe rând, dorinţa de a continua în această formulă şi de a-l sprijini în campania electorală. Marcel Romanescu a spus că nu are nici un regret şi că nu va pleca la un alt partid. ”Sunt om de echipă, iar dacă eram eu candidatul aveam nevoie de Tavi Lupulescu. Nu am nici un regret, venim amândoi dintr-o fostă echipă, am venit într-o nouă echipă şi vom câştiga alegerile din 2016. Transferurile mele la alte partide nu vor fi niciodată confirmate”, a spus Marcel Romanescu.

Primarul din Leleşti Marian Rotaru a venit la PNL cu gândul că el va fi candidatul, însă a fost lăsat pe dinafară. Acesta a fost singurul care le-a spus ieri în faţă celor doi copreşedinţi că ar fi putut să-i facă faţă lui Cârciumaru.  ”Cred că aş fi putut rezolva problema primăriei Târgu Jiu pentru că eram primar în funcţie, mergeam ca de la egal la egal, chiar dacă erau dimensiunile între mine şi domnul Cârciumaru. Eu mi-am făcut în această perioadă şi un sondaj propriu, ştiu unde trebuia să atac, dar este tardiv. Îmi cunosc foarte bine calităţile, îmi ştiu notorietatea”, a spus Marian Rotaru, primarul din Leleşti.

Berca şi Banţa, la dispoziţia partidului

Eduard Berca a lăsat entuziasmul la o parte şi a spus că scopul este acela de a câştiga primăria Târgu Jiu, indiferent care ar fi fost candidatul. ”Mă bucur că a existat un profil. Partidul avea nevoie de o idee şi trebuie să câştige anul acesta. Acest sondaj a fost unul deschis în care nu era important neapărat unul din cei cinci, era importantă ideea de candidat”, a spus Eduard Berca.

La dispoziţia partidului s-a pus şi Victor Banţa, fostul prefect, care nu demult se vedea el însuşi candidatul final. ”Eu sunt un liberal mai vechi, am trecut prin situaţii mai grele şi nu am părăsit acest partid, nu am motive să o fac acum, dar în continuare mă voi implica în proiecte”, a spus Victor Banţa.

Singurul candidat inclus în sondaj care nu a vrut să ia parte la spectacolul de simulare a susţinerii pentru Lupulescu a fost deputatul Niculina Mocioi, care a spus că nu a fost prezentă pentru că nu agreează procedura de stabilire a candidatului. Spune că va rămâne în tabăra liberală pentru că are proiecte la care ţine foarte mult. ”A fost strict o decizie politică, este foarte bine. Nu pot să-mi dau girul pentru o procedură pe care eu o consider incorectă. Îi urez mult succes colegului, atât pot să spun. Niciunul din cei cinci candidaţi nu erau persoane care să nu aibă notorietate sau potenţial de creştere, asta nu înţeleg. Niciunul dintre noi nu ştim ce rezultat a relevat intenţia de vot”, a spus Niculina Mocioi, deputat PNL. 

DEVINE PREŞEDINTE

Eduard Berca şi Marcel Romanescu sunt daţi la o parte şi din fruntea organizaţiei municipale a Partidului Naţional Liberal. Preşedinte al organizaţiei va fi instalat noul candidat la primăria Târgu Jiu, Octavian Lupulescu. Anunţul a fost făcut ieri de senatorul Tudor Barbu, care a mai spus că ideea a fost acceptată instant de Berca şi Romanescu.

lansare_lupulescu_fete_triste

Vizualizări: 462

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: