Liderul CNSLR Frăția Gorj, supărat foc: Scoatem birourile în fața Prefecturii!

Supărare mare la Prefectura Gorj! Prefectul Cosmin Pistol a anunțat sindicatul CNSLR Frăția că trebuie să evacueze spațiul pe care îl ocupă de o jumătate de secol. Explicația: Nu mai este spațiu în Prefectură. Liderul sindicatului, Valentin Popa, este convins că se dorește transformarea acestui spațiu într-un birou parlamentar și amenință cu proteste dacă va fi scos afară din instituție.

Valentin Popa a explicat că a primit deja o adresă semnată de prefectul Cosmin Pistol că trebuie să părăsească spațiul din instituție peste câteva zile. Acesta a adăugat că se vehiculează că se dorește ca acesta să fie dat unui proaspăt parlamentar. „Am primit de la prefectul județului Gorj că CNSLR Frăția trebuie să evacueze spațiul începând cu data de 4 ianuarie 2021. Este la etajul unu, în spațiul administrativ al Consiliului Județean. Este acolo din anii 60. Motivele sunt că nu mai au spațiu pentru sindicate. Nu au alt motiv. Se mai discută că nu au loc parlamentarii fiindcă au cam pus ochii pe spațiul acela. Probabil că acesta este adevărul. Oricum noi nu vom pleca de acolo. O să fie un pic de conflict, de agitație. Sigur o să protestăm, o să ne scoatem birourile și o să stăm în fața Prefecturii, să ne desfășurăm activitatea de acolo”, a fost avertismentul lui Valentin Popa.

Acesta a explicat că nu i s-a oferit un alt spațiu. Din 4 ianuarie, trebuie să caute altă variantă, dar nici nu vrea să audă de asta. „Nu ne-a oferit niciun alt spațiu. Ne-a spus clar: În cinci zile, plecați de acolo! Ăsta este noul guvern și atitudinea lui față de partenerii sociali, sindicatele. O să rămânem fără un spațiu unde am plătit chirie, utilități. Nu am stat acolo fără să plătim. Construcția asta este făcută și cu banii salariaților. Construcția nu a fost făcută cu bani de la partide, de la parlamentari, ci din banii oamenilor care au muncit și acolo era un loc pentru sindicate. Era un loc mult mai mare. S-a restrâns în ultima perioadă”, a mai spus Popa, la Radio Infinit.

Vizualizări: 2,213

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: