Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Liderul de sindicat Pisc rămâne turnătorul Dragnea

Liderul sindical Ion Pisc Scrădeanu rămâne turnătorul „Dragnea”, au decis judecătorii Curții de Apel București. Pisc a pierdut procesul cu Consiliul Național de Studiere a Arhivelor Securității, care a stabilit ca actualul sindicalist și-a turnat timp de opt ani colegii de serviciu la Securitate. Pisc Scrădeanu este președintele Federației Energetica și un mare opozant al înființării Complexului Energetic Oltenia.

Curtea de Apel Bucureşti a confirmat decizia CNSAS, astfel că Ion Pisc Scrădeanu rămâne cu eticheta de turnător. Acesta a fost racolat ca informator al organelor de Securitate în problema „antiterorism” pe 9 decembrie 1982, pe când era lăcătuş-mecanic la Rovinari. Potrivit CNSAS, actualul lider sindical şi-a desfăşurat activitatea de informator din 1982 până în 1989, când a căzut regimul comunist. Ion Pisc Scrădeanu a declarat că va face recurs. „Logic că voi contesta această mare mare mare manevră a celor care nu au ce face şi atunci când te văd vocal şi nu eşti de acord cu ei trebuie să însceneze ceva“, a spus Pisc. Mai mult, acesta spune că notele date de el nu se refereau la persoane, ci la probleme de serviciu. „Eu în informări am făcut referiri la cadrul general în care se desfăşura activitatea la locul de muncă, nu la persoane. Adică, dacă nu era ulei, echipamente şi la chestiuni de genul acesta – lucruri ce puteau afecta activitatea unităţii“. Documentele date publicităţii de CNSAS vin să îl contrazică. Iată două dintre turnătoriile sindicalistului. „Vă informez că pe numitul I.D. l-am cunoscut la Restaurantul Gorjul în urmă cu 2 săptămâni. Sus-numitul se ocupă de comercializarea de ţigări străine, este o fire violentă, scandalagiu, umblă în majoritatea timpului singur”, a scris acesta pe 8 martie 1984. „Pe numitul C.S. l-am cunoscut de circa 2 ani. Actualmente este fără serviciu, umblă îmbrăcat elegant şi este văzut în majoritatea timpului la cafe-bar în compania unor indivizi de asemenea fără ocupaţie. L-am observat de mai multe ori în stare de ebrietate, în care uneori îşi pierde controlul”, a mai scris Scrădeanu.

„Habar nu am despre ce fragmente. Dacă prin fragmentele cu pricina am fost întrebat despre o persoană şi spuneam că e excelent şi asta e un lucru rău…“, a încheiat acesta.

Adjunctul lui Dumitru Costin a scris 26 de note informative sub numele conspirativ de Dragnea.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: