Liderul FNME: Noi suntem guvernanţi de PNRR

Noi suntem guvernaţi de PNRR! A fost răspunsul unui lider de sindicat din Complexul Energetic Oltenia când a fost întrebat dacă se gândeşte că se va schimba ceva în cadrul companiei odată ce Virgil Popescu nu a mai fost păstrat în fruntea Ministerului Energiei.

 

Dumitru Pîrvulescu, liderul Federaţiei Naţionale Mine Energie, a declarat că guvernanţii trebuie să se aplece şi asupra problemei sociale care nu este atent tratată. În plus, indiferent de cine are frâiele ţării, soarta Complexului Energetic Oltenia e deja decisă prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

 

„Problema socială, în România, a fost lăsată la capitolul şi altele, din păcate. Nu e în regulă pentru că Europa se vrea socială. Noi suntem guvernaţi de PNRR, noi, de la CEO. E puţin probabil ca cineva să schimbe ceva din acest traiect. Acela e programul de management, acela e programul de guvernare. E o chestie asumată de România pentru a lua nişte bani printre altele, sunt mai multe jaloane. Să vedem cum se pune în practică”, a declarat Dumitru Pîrvulescu, într-o emisiune la Radio Infinit.

 

Se închid capacităţi pe cărbune, se respectă graficul de conservare şi renunţare la cărbune, dar nu se pune nimic în loc şi Pîrvulescu e de părere că vor fi probleme în câţiva ani din această cauză.

 

„Problema cea mai delicată va fi după 2026. Nevoie de energie va fi şi dacă nu se face nimic cum nu s-a făcut în ultimii 15 ani, o să ne trezim că nu putem finanţa această energie fiindcă e prea scumpă pentru preţurile din piaţă. Preţul mediu e mult mai jos decât costul nostru de producţie şi tot va trebui un anumit mecanism făcut. Cert e că după noile alegeri, vor trebui să facă ceva dacă doresc să aibă, în continuare, energie. Este un cartof fiert Ministerul Energiei. Toate companiile din energie au probleme”, a mai declarat Pîrvulescu.

 

Vizualizări: 1,759

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: