Liderul Ligii I vrea puncte la Craiova

Pandurii joacă pentru prima dată cu Universitatea din postura de lider al ligii I. Gorjenii au de susţinut totuşi o confruntare dificilă dar şi încărcată de tensiune chiar dacă, aparent, meciul e unul precedat de o linişte totală. Din partea celor de la Pandurii declaraţiile au fost reţinute şi doar la nivel de conducere au mai existat sporadic, antrenorul Sorin Cârţu impunând silenzio în lot şi staful tehnic cu privire la acest meci. 
Preşedintele Marin Condescu este optimist ca de obicei şi crede că va fi un joc frumos între olteni, Pandurii pornind din start dezavantajaţi de faptul că nu pot avea pe bancă antrenorul principal, suspendat de Conmisia de Disciplină pentru şase etape după eliminarea din meciul cu FC Vaslui. „Eu cred că va fi un joc extraordinar de frumos între olteni la Craiova. Pentru noi, din păcate va fi mai greu, pentru că nu-l vom avea pe Sorin Cârţu pe bancă. Şi cred că va câştiga echipa cea mai bună, fără să se supere nimeni.” Mai mult, preşedintele gorjenilor a făcut declaraţii paşnice la adresa lui Adrian Mititelu, cel care nu a ezitat sezonul trecut să-l jignească: „Domnul Mititelu are dreptate când spune că Universitatea e cea mai iubită echipă din Oltenia şi eu cred că e una dintre cele mai iubite echipe din ţară. În momentul când Universitatea Craiova promova pentru prima dată în divizia A, prin 1963, Pandurii atunci se năşteau ca echipă. Nu avem cum să ne punem noi nici cu performanţa lor şi nici cu istoria Craiovei şi apreciem în continuare suporterii Craiovei. La fel am fost şi eu suporter al Ştiinţei atâta timp cât în Oltenia nu era o altă echipă. Şi acum totdeauna, când joacă cu orice altă echipă în afară de Pandurii, eu ţin cu Universitatea Craiova.”
Condescu şi-a completat însă declaraţiile cu un avertisment la adresa oltenilor din Craiova de a-şi completa performanţele pe merit şi fără a subestima Pandurii Târgu Jiu: „Nu putem trăi numai din instorie şi trebuie să vedem ce putem face pentru a avea rezultate. Eu îmi doresc din tot sufletul ca Universitatea Craiova să fie ce a fost odată şi mai mult decât atât. Dar asta fără să credem că Pandurii trebuie să fie privită cu alţi ochi.”
Statistica ultimelor confruntări e favorabilă celor de la Pandurii, care au învins în ultimele două jocuri directe, pierzând anul trecut doar în tur: „Ultimele două jocuri din campionat în retur şi cel din Cupa României, au fost victorii ale noastre. A fost o mare supărare atunci în primăvară după ce am învins Craiova şi s-a spus şi s-a speculat pe undeva că dacă noi am fi cedat un punct sau trei, ei erau în cupele europene. Lucrul ăsta nu se va întâmpla niciodată” a mai precizat preşedintele Condescu care spune că nu vrea să dezamăgească suporterii echipei din Târgu Jiu care iubesc Pandurii: „Noi avem în jur de 7 500 de abonaţi cum am avut şi anul trecut, pentru că nu putem da mai multe abonamente, şi nu-i putem dezamăgi. Niciodată eu nu pot să gândesc că se va merge pe acest drum. Şi sunt convins că la mândria pe care o au cei de la Craiova, şi jucătorii şi cei care au spiritul Craiovei, niciodată nu vor apela la jocuri de culise pentru a-şi îndeplini obiectivele.” 
Pandurii au continuat pregătirea jocului de la Craiova şi ieri când Sorin Cârţu a programat un meci şcoală la care a stabilit lotul care va face deplasarea la Craiova. Echipa va intra azi în cantonament la Târgu Jiu iar mâine se va deplasa la Craiova. 
Derbi oltenesc în silenzio stampa

Antrenorul pandurilor a refuzat să mai vorbească de meciul cu Universitatea după ce a instituit silenzio la echipă: „Nu vorbim de acest subiect şi despre meciul cu Craiova. Nu pun presiune asupra jucătorilor eu nu obişnuiesc asta. La fotbal tot timpul e presiune şi tensiune, de ce să mai cream alta în plusTotuşi Cârţu a declarat că nu-l interesează prea mult dacă echipa pierde ci mai mult modul în care o face: „Pe mine nu mă deranjează dacă ei iau bătaie de la o echipă ci mai mult mă deranjează dacă văd vreun complex de inferioritate, sau dacă am fraierul meu în echipă. Nu vreau să am fraierul terenului la mine în echipă.”



Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: