Liderul PNL Gorj cere externalizarea unor servicii din CE Oltenia

Preşedintele PNL Gorj, deputatul Dan Vîlceanu, arată într-o postare pe pagina sa de facebook care sunt cele trei măsuri pe care Complexul Energetic Oltenia ar trebui să le ia pe termen scurt. O măsură ar fi externalizarea serviciilor suport către prestatorii de servicii, alta negocieri rapide pentru achiziţionarea terenurilor în vederea extinderii carierelor de lignit, iar o a treia investiţii în modernizarea excavatoarelor şi grupurilor energetice.

Iată cum a argumentat Dan Vîlceanu măsurile propuse:

„1. Având în vedere că disponibilizările de personal s-au făcut fără o logică a procesului de producție, lucru care a dus la deficit de personal în producție, trebuie luată măsura externalizării serviciilor suport și transferarea personalului angajat în această activitate către zona de producție (cărbune și energie). În plus, prin aplicarea acestei măsuri, compania ar face economii consistente și ar beneficia de garanție tehnică pentru lucrările executate. 
2. Începerea cât mai rapidă a negocierilor pentru achiziționarea terenurilor necesare extinderii carierelor de lignit, varianta Hotărârilor de Guvern pentru cauza de utilitate publică dovedindu-și inutilitatea (ex: cariera Jilț Nord)
3. Investiții în modernizarea grupurilor energetice, a excavatoarelor și în realizarea propriilor rețele de energie electrică, pentru carierele din apropierea termocentralei Rovinari. În anul 2015, costul cu energia electrică, numai pentru cariera Tismana a fost 21.327.500 lei, din care tarife de transport, distribuție, etc. 10.265.596 lei”.

Toate aceste măsuri ar asigura doar o șansă de supraviețuire acestei companii și nu o garanție, susţine liderul PNL Gorj. (R.S.)

Vizualizări: 3,760

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: