Liga 2 ar putea trimite patru echipe în Liga 1

Tot  mai mulţi specialişti susţin ca Liga 1 să revină la scenariul cu 18 echipe din viitorul sezon. Într-un astfel de  caz, la  finalul actualului sezon,  Liga 2 ar putea trimite 4 echipe în primul eșalon, caz în care nici una dintre formaţiile din Liga 1 nu ar mai retrograda.

Promovarea a patru echipe din Liga 2 la finalul sezonului este o ipoteză luată în calcul pentru reorganizarea primului eşalon, a declarat Cristian Bivolaru, directorul general al echipei Viitorul Constanța.

Pentru a crește numărul echipelor din Liga 1 la 18, oficialul echipei de la malul mării are informații că LPF plănuiește să aducă din eșalonul secund un număr mai mare de formații. După suspendarea campionatelor, Liga Profesionistă de Fotbal și cluburile au creat un grup şi lucrează zilnic, iar acolo s-au adus în discuție mai multe variante, una dintre ele este aceea ca din Liga 1 să nu retrogradeze nimeni la finalul stagiunii. ”Scenariul cu 18 echipe de la anul și fără retrogradare în acest sezon este posibil. De la întreruperea campionatului am creat un grup al cluburilor, împreună cu LPF, în care facem schimb de idei, de informații și, din tot ce a apărut, ca variante comentate pe acest grup, au rezultat trei scenarii. Scenariul optimist, în care campionatul se încheie cu disputarea tuturor meciurilor, scenariul mai realist, în care se vor putea disputa câteva meciuri atât în campionat, cât și în Cupă, dar pe un alt format agreat, și scenariul pesimist, în care nu se vor mai disputa meciuri sezonul acesta”, a declarat Cristian Bivolaru, la Pro X.

În momentul de față, pe primele 4 locuri din Liga 2 se află UTA Arad, CS Mioveni, Turris Turnu Măgurele și FC Argeș. Liga 1 a mai avut 18 echipe în trecut, atunci când campionatul avea o cu  totul  altă organizare la nivel inferior, pe criterii georgrafice.

Vizualizări: 882

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: