Liga 2 se mai poate relua doar cu play-off și play-out

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat, luni, 6 aprilie, că ”va fi nevoie de prelungirea stării de urgenţă”, din cauza pandemiei de coronavirus. Cea actuală, în care ne aflăm de la data de 16 martie 2020, va expira la mijlocul săptămânii următoare, și va fi prelungită pentru o perioadă de încă 30 de zile. În noile condiţii,  reluarea campionatelor de fotbal în România la data de 16 mai a devenit imposibilă.

În aceste noi condiții, competițiile sportive nu vor putea fi reluate. Astfel, campionatele de fotbal nu se vor relua la 16 mai, ci vor rămâne în continuare suspendate, iar FRF va trebui să facă noi planuri referitoare la  cum ar putea să continue actualul sezon. Posibilitatea desfășurării tuturor etapelor rămase de disputat devine, astfel, imposibilă. Cea mai credibilă şi posibilă variantă este acum disputarea de play-off și play-out, ultima soluţie fiind îngheţarea  campionatelor în forma actuală. Varianta continuării campionatelor cu play-off / play-out devine automat astfel, varianta de  lucru a FRF în noile condiții dar încă nu se ştie dacă va fi posibilă. 

Campionatele fotbalistice din România au fost suspendate la începutul lunii martie, iar în Liga 2 s-au disputat până acum 24 de etape din 38, în timp ce în Liga 3 s-au jucat 16 runde din 30.

Prima variantă a FRF, ca antrenamentele să se reia de la 16 aprilie, iar campionatele de la 16 mai pică în această nouă situație în care în România starea de urgență e prelungită cu încă 30 de zile. A doua era ca sezonul să fie repornit de la 13 iunie. Pentru aceasta din urmă nu va mai fi timp disponibil pentru disputarea tuturor etapelor rămase, ci se va merge, mai mult ca sigur, pe sistem play-off, respectiv play-out.

Vizualizări: 298

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: