Marin Condescu nu crede că se vor mai relua campionatele

Fostul preşedinte al clubului Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, nu crede că actualele ediții de campionat de fotbal, suspendate din cauza coronavirusului, se vor mai relua în România. Cel care a promovat Pandurii în Liga 1 şi a reuşit, în premieră, să ducă echipa din Târgu Jiu  în grupele Europa League, propune ca nicio echipă să nu mai retrogradeze, nici din din Liga 1, nici din Liga 2.

Pandurii se află pe ultimul loc în Liga 2, la 16 puncte de ultima clasată care se află pe poziție de menținere în acest eșalon fotbalistic. Din Liga 2 mai sunt de jucat 14 etape, iar în Liga 1 mai sunt de disputat 8 etape în play-off și 12 în play-out. Alte două jocuri ar trebui disputate la barajul de promovare/retrogradare şi pentru toate acestea ar fi necesare mai mult de trei luni sau chiar mai mult dacă se include şi pregătirea echipelor.

Fostul  preşedinte al gorjenilor de la Pandurii, Marin Condescu, nu mai vede  posibilă o reluare a campionatelor. ”Nu cred că acest sezon se va mai relua. Nu văd cum! Cazurile de coronavirus cresc în ritm alarmant de la o zi la alta, iar vârful epidemiei va fi atins de-abia la jumătatea lunii viitoare. Chiar dacă s-ar relua campionatul în iunie, sunt prea multe etape de jucat și până se termină de disputat, chiar și cu intermediare în fiecare săptămână, începe noul sezon. Eu consider că acest sezon trebuie înghețat și nimeni nu ar trebui să mai retrogradeze. E adevărat, că noi oricum nu mai aveam șanse de salvare, dar sunt echipe care speră în continuare”, a spus Condescu pentru Liga2.ro. Pandurii oricum nu mai au şanse mari de salvare de la retrogradare şi îşi făceau deja  planuri de  Liga  3  pentru sezonul viitor.

În acest moment, după 24 de etape, pe locurile retrogradabile din Liga 2 sunt Concordia Chiajna, FK Csikszereda și Pandurii Târgu Jiu. Celelalte două poziții care duceau în Liga 3 au fost completate de Daco-Getica București (retrasă în tur) și Sportul Snagov (exclusă în retur). Aceste două echipe s-au desființat, iar dacă vor să își reia activitatea o pot face doar din ultima ligă a Bucureștiului, respectiv Ilfov.

Vizualizări: 1,042

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: