Liga lui Mărin

Mitică de la Ligă şi Naşu’ de la Federaţie au rămas ieri cu buza umflată, după ce credeau că sunt la câteva zile de excluderea echipei de fotbal Pandurii din prima ligă. Marin Condescu pare să fie de luni bune principalul duşman al tartorilor din fotbalul românesc. Este greu de spus cum s-a ajuns la această duşmănie, dar pare că nici Mircea Sandu, nici Mitică Dragomir, nu au înţeles că resursele pandurilor sunt limitate şi că nu putem cotiza permanent pentru micile aranjamente pe care le-au mai făcut ca să ne ajute să câştigăm câte un meci. Condescu a crezut probabil că, dacă l-a pus pe Mircea Sandu preşedinte la FRF cu voturile celor 40 de cluburi minereşti, ar fi trebuit să fie suficient. Poate într-o lume de bun simţ, nu în troaca fotbalului românesc.

Sau, poate este doar teatru din partea lui Condescu. Un teatru deloc ieftin, dacă ţinem cont că va costa clubul Pandurii un milion de dolari. Clubul Pandurii, adică minerii şi energeticienii care îl finanţează. Varianta scurtă a cazului Iordache este aceea că jucătorul dinamoviştilor, aflat sub contract cu Pandurii, a fost lăsat să plece liber de contract la AEK Atena. Adică în generozitatea lui, Marin Condescu, deşi nu este proprietar al clubului de fotbal, ci doar preşedinte, a dat pe cinci euro un jucător de milioane de dolari. De ce- Nu ştim, poate avem unele bănuieli, dar în orice caz nu avem dovezi. În orice caz, explicaţii de genul „a greşit o secretară“ sau „a falsificat Iordache actele“ sunt greu de înghiţit, darminte de digerat, iar o trecere în revistă a declaraţiilor lui Condescu din ultimul timp pe tema eliberării de contract a lui Iordache pot fi o bună sursă de inspiraţie pentru organele de anchetă.

Deci, pe fondul unui tămbălău cu multe declaraţii care picante, care jignitoare, deci pe un fond cu mult fum în jur, aflăm aseară că Pandurii s-a înţeles cu Dinamo să plătească milionul, aşa cum de altfel scrie în contract. Iar de aici încolo putem să facem speculaţii fără număr. Putem spune şi că a fost premeditare şi că de fapt părţile s-au înţeles cum să fure un milion de dolari de la mineri. Care e cota lui Badea şi care a lui Condescu, va rămâne un mister. Sau poate a fost prostie aici la noi, la Târgu Jiu, prostie pe care o vor plăti miile de mineri şi energeticieni. Sau, deşi puţin probabil, Pandurii a căzut victimă „mafioţilor“ care conduc fotbalul românesc, comisiilor ilegale ale federaţiei şi aşa mai departe. Nu am cum să ştiu care este adevărul, dar speculaţia mea preferată rămâne aceea că toţi actorii cu replici din „piesa Iordache“ vor fi bine remuneraţi din milionul de dolari.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: