Lignitul asigură o treime din energie, companiile în insolvenţă

România obţine o treime din energia din cărbune, însă, paradoxal, companiile carbonifere sunt în insolvenţă, a spus Victor Grigorescu, ministrul Energiei, la conferinţa organizată de Ziarul Financiar.

 „Producem 30% din energie din cărbune, însă companiile carbonifere sunt în insolvenţă. Întreb şi eu: cum s-a putut întâmpla ca aceste societăţi să fie în cădere liberă? Cu siguranţă sunt defecte ale sistemului de zeci de ani de zile, unii s-au uitat la ele şi vin astăzi să le reclame. Calitatea resurselor umane este un lucru important, dar nu e suficient. Vorbim despre o regândire a modului de a face anumite lucruri. Vom creşte investiţiile în educaţie în anii următori, vom vedea rezultatele unei generaţii mai bine pregătite. Nu trebuie să disperăm, ci să gândim pe termen mediu şi lung”, a spus Victor Grigorescu.

Apostrofat de sindicate

Declaraţia sa a fost postată şi pe Facebook, acolo unde a comentat şi liderul sindicat Manu Tomescu. “Foarte bine spus că veţi creşte investiţiile în educaţie, în anii următori, dar cu generaţia noastră ce veţi face domnule ministru? Vorbiţi frumos de viitor, dar pe noi greutăţile prezentului ne copleşesc! De ce nu ne spuneţi clar ce aveţi de gând cu energia electrică produsă pe bază de cărbune, pe termen scurt şi mediu? Că pe termen lung am înţeles cu toţii ce ne aşteaptă. Dacă România încă nu se poate lipsi în următorii cel puţin 10 ani de această energie care oferă siguranţă și stabilitate în Sistemul Energetic Național, atunci de ce nu luaţi masuri care să stabilizeze CE Oltenia!? De ce nu dați aviz de începere a investiţiei de la grupul 5, de la Termocentrala Rovinari? O investiție care știți destul de bine că e vitală pentru compania noastră”.

Vizualizări: 2,530

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: