Vin banii pentru fermierii din Gorj

Veşti bune din partea Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA). Subvențiile aferente anului 2015 în sectorul zootehnic ar trebui să fie alocate fermierilor gorjeni cel târziu până la finele lunii august. Chiar în aceste zile, APIA plătește ajutorul pentru ovine și caprine urmând că în zilele următoare să intre și banii pentru bovine.

Fermierii gorjeni încă mai așteaptă subvențiile de anul trecut pentru animale, asta în condițiile în care plățile trebuiau făcute cel târziu până în primăvara acestui an. Conducerea APIA anunță însă că ministerul a întocmit un nou calendar și că oamenii își vor primii banii până la 15 august. „Termenul limită este 15 august, practic o săptămână, să plătim fermierii rămași, aproximativ 850 de fermieri pe care îi mai avem în plată pe sectorul zootehnic. Noi facem tot ce este posibil să plătim aceste scheme de plăți, chiar vineri, într-o videoconferință, ni s-a spus că ultimele modificări în sistemul informatic pe această schemă vor fi până marți, 9 august”, a spus Constantin Negrea, directorul APIA Gorj.

Cât privește subvențiile pe anul 2016, chiar în această perioadă se primesc cererile urmând să fie verificate parcelele cu fânețe dar și verificarea fermierilor care au solicitat ajutor național tranzitoriu pentru plata culturilor din teren arabil. ”Sunt 948 de parcele pe care le verificăm cu inspectorii din cadrul serviciului pe diversificare, diversificarea culturilor din terenul arabil. Deși campania pe 2016 s-a prelungit cu 25 de zile, printr-un efort pe care noi l-am făcut, toate activitățile sunt strict la datele la care ni le-am propus astfel încât să nu mai avem, de această dată, nici o zi de întârziere”, a spus Constantin Negrea, directorul APIA Gorj.  

Vizualizări: 417

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: