Limitatoarele de viteză care blocau circulaţia, înlocuite

Limitatoarele de viteză montate de Primăria Târgu Jiu în apropierea şcolilor au blocat traficul. Pe strada Victoriei din municipiu, la trecerea de pietoni de la Colegiul Tehnic nr. 2, zonă intens circulată, a fost montat un relantor de 5 cm pe care maşinile cu greu îl pot trece din mers, mulţi dintre şoferi preferând că oprească înaintea obstacolului, astfel creându-se cozi interminabile. În cele din urmă, cei din primărie au realizat că au blocat traficul şi au schimbat limitatoarele cu unele de 3 cm.

Cei din Primăria Târgu Jiu se scuză şi spun că pragurile de 5 cm montate iniţial pe partea carosabilă pe strada Victoriei sunt concepute pentru reducerea vitezei la 30 de km la oră, atât cât prevede legislaţia rutieră în preajma trecerilor de pietoni. Numai că atunci când le-a montat municipalitatea nu a ţinut cont de faptul că zona este una intens circulată, fiind una dintre principalele artere din Târgu Jiu. Conducătorii auto au preferat să oprească în faţa limitatoarelor pentru a nu-şi distruge maşinile dată fiind înălţimea mare pe care o aveau. "Am dat jos limitatorul de viteză de pe Victoriei pentru că am remarcat că avem o problemă de trafic şi o să punem unele de înălţime mai mică pentru o viteză mai mare. Erau pentru 30 de km la oră şi o să punem unele pentru 50km la oră. Sunt montate la solicitarea Poliţiei Rutiere, avem mai multe zone în care trebuie să montăm, dar acolo au apărut probleme de trafic", a declarat Ionuţ Jilăveanu, şeful Serviciului Gospodărire Comunală din cadrul primăriei Târgu Jiu.

Semafoare cu buton

Reprezentanţii primăriei spun că vor monta semafoare cu buton în cele mai aglomerate zone ale oraşului. „În curând vom monta semafor la buton pe Victoriei, la Liceul Tehnic nr. 2 şi la Şcoala "Ecaterina Teodoroiu", pe Bulevardul Ecaterina Teodoroiu. Semaforul la buton va fi montat chiar la trecerea de pieton şi nu vor mai exista limitatoarele de viteză. Nu mai avem altele în municipiu”, a mai spus Ionuţ Jilăveanu.

Cum semafoarele vor fi montate chiar la trecerile de pietoni de la unităţile şcolare, elevii vor sta într-una cu mâna pe buton, iar circulaţia rutieră va fi dată peste cap şi mai abitir decât de limitatoarele de viteză, sunt de părere unii şoferi.

limitatoare_viteza

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: