Motivul incredibil pentru care copiii merg prin rotaţie la grădiniţă

Situaţie unică în comuna gorjeană Slivileşti. O educatoare are o jumătate de normă la grădiniţa dintr-un sat şi jumătate în alt sat. În practică, asta înseamnă că merge o săptămână la o grădiniţă, o săptămână la cealaltă. Copiii ar trebui să stea o săptămână acasă şi una să meargă la grădiniţă, dar părinţii au decis să suplinească prin rotaţie educatoarea când este în satul vecin. Primarul este singurul revoltat, în timp ce părinţii încearcă să ascundă adevărul.

Educatoarea din Slivilești, Mariana Ceușescu, are o jumătate de normă la grădinița situată la doi pași de Primăria condusă de Sorin Bucurescu. Cealaltă jumătate e făcută în satul Miculești, loc din care educatoarea se și trage și în care se pregătește să iasă la pensie în cursul anului viitor. La niciuna din unitățile respective nu există un număr suficient de copii încât norma să poată fi făcută într-un singur loc. Ieri dimineață, grădinița din centrul comunei a rămas goală, Bucurescu venind aici pentru a vedea ce s-a întâmplat. A crezut că e vreo glumă, el știind că marți și miercuri părinții au făcut pe educatoarele prin rotație pentru a nu-și lăsa copii singuri în clasă. „De la șoferii microbuzelor care transportă copii am înțeles că o parte din părinți au stabilit ca în fiecare zi să rămână o mămică în permanență cu acești copii. Cei mici trebuie supravegheați cu atenție și în timpul orelor de program, de la 8 la 12 o mămică să stea cu ei aici. Noi, ca autoritate locală nu putem să intervenim sau să ne implicăm în procesul de învățământ”, a explicat edilul.

Grădiniţa cu pauze

Mariana Ceuşescu spune că, în mod normal, părinții ar fi trebuit să știe că ea are o jumătate de normă și că asta presupune o săptămână de activitate la Slivilești și o alta la Miculești, prin rotație, educatoarea declarând că nu știe de unde au apărut nemulțumirile, inclusiv din partea primarului. „Eu am fost anunţată că sunt restructurată și așa cum e în alte localități, așa îmi desfășor și eu activitatea aici. O săptămână sunt la Miculești, ca acum, și alta la Slivilești. Atâta timp cât sunt la Miculești nu știu ce se întâmplă la Slivilești. Nici nu am auzit despre așa ceva”, a menționat Ceușescu.

Director școlii din Miculești, Iulian Georgescu spune, la rândul său, că „un părinte ar fi spus la începutul anului școlar că părinții pot sta cu copii”. „Eu nu am fost de acord pentru că acolo cei mici trebuie supravegheați cu atenție. Copiii sunt acasă toată săptămâna, iar cei care au venit la școală probabil au frați mai mari, dar vor merge și ei acasă”, a încercat directorul să explice situaţia. În aceste condiții, celor zece copii din Slivilești care mai sunt la grădiniță nu le mai rămâne decât să aștepte să treacă săptămâna aceasta pentru ca de lunea viitoare să înceapă și ei orele la fel ca restul colegilor, deși, în acest caz, numai de șanse egale de învățat nu se mai poate vorbi pentru cei mici.

gradinita_sliviesti_1

Vizualizări: 197

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: