Clinică medicală în locul Hotelului Anabel

Un afacerist intenţionează să deschidă la Târgu Jiu un centru medical în locul Hotelului Anabel. Proprietarul hotelului a confirmat ieri că a închiriat clădirea unei firme cu acţionariat privat din Craiova care intenţionează să deschidă în Târgu Jiu Centrul Medical Phoenix, care mai are deja puncte de lucru în Craiova, Slatina, urmând Târgu Jiu, Severin şi Vâlcea. Administratorul companiei medicale a spus că va fi vorba de un centru care va include chiar şi internări de o zi.

Gorjenii vor avea posibilitatea, într-un viitor apropiat, să se trateze într-un nou centru medical. Unitatea medicală privată va funcţiona în locul Hotelului Anabel din Târgu Jiu. Aici vor putea fi investigate o gamă variată de afecţiuni. ”Va fi o clinică medicală cu internare de o zi. Este vorba de o firmă nou înfiinţată în Târgu Jiu cu acţionariat al altei firme din Craiova. Va oferi servicii medicale, ambulatoriu cu internare de o zi, nu continuă. Sunt anumite afecţiuni care au fost codificate şi care se pot trata în ambulatoriu, s-a făcut un fel de ierarhizare a bolilor pentru o gestionare mai bună a banilor”, a spus Petre Boroată, administratorul Centrelor Medicale Phoenix.

Unitatea medicală va avea contracte cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, astfel că mulţi dintre pacienţi vor putea beneficia gratuit de investigaţii. ”Pacientul vine, face tot pachetul de investigaţii, consultaţie, EKG, ecograf, analize medicale, exact ca la spital şi nu le plăteşte. Dacă mai vrea să facă şi alte investigaţii medicale în afara pachetului atunci le va face contracost, pentru că CJAS nu permite două investigaţii de diagnostic în aceeaşi zi la acelaşi pacient”, a spus Petre Boroată.

Medici din Craiova

Cât priveşte partea de personal medical, administratorul reţelei Phoenix a precizat că mare parte din medici vor fi Craiova pentru că judeţul Gorj stă foarte prost la acest capitol. Cel târziu la începutul anului viitor, administratorul speră să dea drumul centrului. ”Noi am demarat documentaţia, dar merge destul de greoi, cred că undeva la începutul anului viitor va funcţiona. Noi vom face investiţiile necesare, am închiriat deja clădirea. Acum lucrăm la documentaţia pentru lift, trebuie să montăm lift, e unul din criterii. Noi am deschis un astfel de centru şi la Slatina şi avem deja în Craiova. Cadrele medicale sunt o problemă reală în Gorj aşa că ne gândim să atragem medici din Craiova. Nu ne mai răzgândim pentru că s-au investit deja prea mulţi bani. Urmează să deschidem şi la Severin şi Vâlcea”, a spus Petre Boroată, administratorul Centrelor Medicale Phoenix.  

hotel_anabel_2

Vizualizări: 2,273

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: