Lipii de casă fără drojdie, rețetă rapidă de făcut în tigaie

Lipiile fără drojdie, pe bază de apă, se coc pe tigaie sau în tigaia uscată, iar în interior se formează un buzunăraș pentru umplutură. Buzunarul poate fi umplut cu carne, legume sau sosuri. De asemenea, lipiile pot fi servite în calitate de pâine.

Lipiile se prepară foarte simplu, iar ingredientele sunt accesibile și, de regulă, se găsesc în orice bucătărie.

Ingrediente necesare:

200 ml apă fierbinte

2 linguri ulei

170 g făină

1 linguriță sare

Mod de preparare: Începem prin a amesteca apa fierbinte cu o linguriță de sare. Cernem făina într-un bol, turnăm apoi uleiul, apa cu sare și frământăm un aluat ușor elastic și omogen. La nevoie, mai completăm cu puțină făină. Formăm o bilă din aluat, punem bila într-o pungă și o lăsăm deoparte, la rece, pentru 20 de minute. Tapetăm suprafața de lucru cu făină, scoatem aluatul din pungă și îl transferăm pe suprafața de lucru.

Împărțim aluatul în 8 părți egale, apoi întindem fiecare bucată în formă rotundă, la o grosime de 3mm, cu diametru de aproximativ 15 cm.

Ca să nu se lipească, presărăm fiecare lipie cu făină, apoi prăjim fiecare lipie într-o tigaie uscată, fierbinte, până se rumenesc pe ambele părți.

Depozităm lipiile într-un vas pe care îl închidem ermetic imediat ce  am terminat de prăjit lipiile, astfel ele se vor menține fragede chiar și a doua zi.

Vizualizări: 2,616

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: