Șnițele în crustă de cartofi

Șnițelele nu se prepară numai în crusta de ou sau în cea cu pesmet. Acestea se pot pregăti la fel de simplu în crusta de cartofi care este deosebită.

Carnea se pregătește la fel de simplu ca un șnițel obișnuit, dar crusta de cartofi este una care schimbă gustul șnițelelor.

Ingrediente:

    500 g carne de porc (cotlet)

    5-6 linguri de făină

    ulei, sare si piper

    pentru crusta șnițelului

    3-4 cartofi medii

    2 ouă

    2 linguri smântână

    încă 2 linguri făină

    2 căței de usturoi

    ulei, sare și piper

Mod de preparare: Pregătiți carnea pentru această rețetă și feliem cotletul de porc la aprox. 1 cm grosime, apoi batem feliile cu ciocanul pentru șnițele. Dacă nu aveți un ciocan de bucătărie la îndemână, puteți folosi fundul unei sticle, are același efect. Condimentați carnea pe ambele părți cu sare și piper proaspăt măcinat. Dacă aveți timp la dispoziție, lăsați carnea condimentată la frigider câteva ore înainte de gătire.

Pregătiți apoi compoziția pentru crusta șnițelului. Spălați și curățați bine cartofii. Spargeți cele 2 ouă într-un vas suficient de mare și adăugați cei 3-4 cartofi, dați prin ochiurile mari ale răzătoarei. Adăugați în vas și 2 linguri de smântână, 2 linguri de făină și 2 căței de usturoi dați prin răzătoare, pe partea cu ochiuri mici. Condimentați cu sare și piper după gust și preferințe, apoi amestecați foarte bine compoziția pentru crusta de cartofi. Dacă este prea subțire, mai adăugați puțină făină.

Treceți feliile de carne, pe ambele părți, prin compoziția cu cartofi și ouă, apoi prăjiți în tigaia cu ulei încins, exact cum procedați când faceți șnițele. Prăjiți șnițele cu cartofi pe ambele părți, până capătă o nuanță aurie. La final, așezați-le pe o farfurie cu servețele de bucătărie pentru a scăpa de excesul de ulei.

Vizualizări: 1,503

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: