Lipsa apei și canalizării, probleme care persistă la Rânca

Numărul tot mai mare de turiști din ultima perioadă a suprasolicitat infrastructura și din stațiunea montantă Rânca. Zona de munte a județului Gorj s-a confruntat cu probleme și în minivacanța de 24 ianuarie. Pe lângă faptul că anumite unități de cazare au dus lipsă de apă, canalizarea a fost și ea înfundată.

Prefectul de Gorj, Marcel Iacobescu, spune că s-a muncit două zile la eliberarea sistemului de canalizare, fiind găsite tot felul de resturi, de la mopuri până la sticle. ”Am fost informat pas cu pas, atât de către cabanierii din zonă, cât și de către cei de la Aparegio, asupra a ceea ce se întâmplă acolo. În primă fază au fost probleme cu canalizarea. Două zile s-a muncit pentru desfundarea sistemului de canalizare. Te minunezi ce pot să arunce pe canal. Au fost scoase mopuri, sticle și tot felul de obiecte care înfundau canalizarea”, a spus prefectul Iacobescu.

O altă problemă în Rânca este cea legată de alimentarea cu apă. Și de această dată mai mulți cabanieri au rămas fără această resursă, fiind nevoiți să aducă cu bidoanele din Novaci.

”Problemele cu apa sunt  acolo, tocmai pentru că nu există debit de apă. A fost un an secetos. Vom aștepta să se încălzească vremea și vor începe lucrările pentru o nouă sursă de apă și remedierea problemelor care sunt pe conductele vechi. Se pierde multă apă. Multe cabane de acolo nu sunt contorizare și sunt anumite zone din stațiune unde apa nu mai ajunge”, a declarat Iacobescu.

Vizualizări: 882

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: