Vrea să închidă centrul de vaccinare din cauza facturilor prea mari la gaze și curent

În vremuri disperate, se pregătesc măsuri disperate. Din cauza facturilor prea mari, autoritățile din Motru se gândesc să închidă centrul de vaccinare din municipiu. În zilele bune, abia trec pragul centrului zece persoane să se vaccineze anti-Covid în timp ce cheltuielile cu întreținerea clădirii și salariile personalului se apropie lunar de 50 de mii de lei.

Cele mai mari facturi sunt la gaze și curent. Deja, factura la gaze a ajuns la primărie. Pentru a încălzi clădirea în care funcționează centrul de vaccinare, autoritățile au de plătit 35 de mii de lei.

Pentru că prea puțini oameni mai merg să-și facă vaccinul, primarul are de gând chiar să închidă cabinetele medicale și să nu mai fie nevoit să achite facturi atât de mari pentru întreținerea clădirii și pentru salariile cadrelor medicale care lucrează aici.

“Iau în calcul închiderea centrului de vaccinare având în vedere că mi-a venit o factură la gaze de 35 de mii de lei în condițiile în care nu depășeam 5000 – 7000 de lei pe lună. Acum avem pe noiembrie și decembrie 35 de mii de lei la gaze. Mă aștept și la energia electrică să vină una dublă sau triplă față de cea obișnuită și atunci îmi pun întrebarea dacă mai are rost ca acest centru de vaccinare, pe lângă cheltuielile cu personalul și alte materiale necesare, să mai funcționeze. Avem energia, apa și gazul undeva la 50 de mii de lei și se vaccinează 8-10 persoane pe zi cu prima doză”, a declarat primarul Cosmin Morega, la Radio Infinit.

Edilul a subliniat că și propriile facturi sunt mult mai mari în comparație cu anul trecut. A simțit și pe propria piele scumpirile, nu doar la primărie. „Mi-a venit o factură la energie electrică de 600 de lei. Factura mea pe două luni la o casă normală de 90 de metri pătrați a ajuns undeva la 1000 de lei. Eu consider că e enorm în comparație cu anul trecut când plăteam cel mult 200 de lei cu aceleași echipamente și același consum de energie”, a mai adăugat primarul din Motru.

Vizualizări: 3,427

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: