O singură navetă de cărbune de la Lupoaia. Miner: Ne vom închide!

Apropierea iernii scoate la iveală probleme la nivelul Complexului Energetic Oltenia. Sindicaliştii se tem că nu vor putea fi asigurate stocurile de cărbune necesare pentru ca producătorul de energie să iasă cu bine din sezonul rece.

Liderul de sindicat Nicu Bunoaica susţine că, de exemplu, de la Cariera Lupoaia nu pleacă decât o navetă de cărbune în fiecare zi. Bunoaica susţine că a fost luat la întrebări de managerul companiei energetice, Sorin Boza, pe această temă. Spune că excavatoarele nu mai au front de lucru din cauza faptului că exproprierile s-au făcut după ureche, în trecut. „De ce, la Lupoaia, se dă numai o navetă de cărbune? I-am explicat domnului Boza de ce: pentru că pesediştii au fost la putere. Au lăsat persoana care se ocupa cu exproprierile să dea bani la oameni cu influenţă politică, oameni care erau privatizaţi în Motru. Li s-au dat bani pentru terenuri pe care le aveau la un kilometru şi nu au fost plătite terenurile din faţa excavatoarelor. Terenurile care erau necesare trebuiau din prima despădurite, ca acum să avem front de lucru. Noi nu avem front de lucru. Un excavator este pe loc, celălalt cu care au căutat după cărbune a făcut piscine pe la diverşi oameni şi s-a blocat pur şi simplu lucrul”, este semnalul de alarmă tras de Nicu Bunoaica.

Mai mult decât atât, sindicalistul se teme că nu vor putea fi asigurate stocurile de cărbune în această iarnă. „Nu a fost o organizare corectă şi bună. S-a lăsat la mâna politrucilor să facă dezastrul care este acum. Pur şi simplu, ne vom închide! Nu ştiu dacă în această iarnă vom da cărbune din cauza lucrurilor care s-au întâmplat”, este îngrijorarea lui Bunoaica.

Vizualizări: 4,405

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: