Propunere: Grup nou la Rovinari şi noi locuri de muncă. Ruşeţ: Se va închide altul!

O investiţie de un miliard de euro este pusă în dezbatere publică pentru judeţul Gorj. Este vorba despre o nouă promisiune pentru realizarea unui nou grup energetic la Rovinari. Aceasta ar putea crea în zonă circa patru mii de noi locuri de muncă, după cum se arată în strategia energetică pusă în dezbatere publică în această perioadă.

În sistemul energetic din Gorj nu s-au mai făcut investiţii serioase de 25 de ani, lucru recunoscut oficial şi de guvernanţi. Un grup de 600 MW care să intre în producţie după 2020 este unul dintre obiectivele Guvernului, o investiţie extrem de importantă pentru Complexul Energetic Oltenia. „Strategia vorbeşte de perspectiva până în 2050. Este îmbucurător că, până în anul 2030, ne menţinem până la un nivel de producţie la nivelul acestei perioade şi scăderile care apar până în anul 2045 sunt scăderi care consider eu că sunt determinate de prognoza privind consumul de energie şi cred că şi aceste prognoze au fost cele care au determinat o scădere de producţie de lignit în această perioadă în condiţiile în care se aşteaptă darea în funcţiune în 2028 a grupurilor III şi IV de la Cernavodă”, a comentat Ion Ruşeţ, consilierul managerului CEO, Sorin Boza, la Tele 3.

Grupul nou de la Rovinari va duce, fără îndoială, la închiderea altuia din cadrul companiei energetice, susţine Ruşeţ: „Este îmbucurător că vom avea o investiţie şi în zona noastră, în zona Rovinari. Totodată, trebuie să ţinem cont că această investiţie cu menţinerea producţiei de lignit şi a capacităţii de cărbune determină şi închiderea altor grupuri pe care le avem în funcţiune la ora actuală. Sunt uzate din punct de vedere fizic şi moral şi este normal să apară acest grup nou în zona Rovinari”. (A.A.)

Vizualizări: 2,343

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: