Listă de aşteptare la Centrul de Recuperare pentru Copiii cu Handicap

Centrul de Recuperare pentru Copii cu Handicap, realizat de Fundaţia Sera România în Târgu Jiu, lângă spitalul de la Pasarelă, a împlinit un an de activitate. Aproape 100 de copii cu probleme de sănătate beneficiază de asistenţă medicală în cadrul acestei unităţi. Șefii centrului spun că în prezent există o listă de așteptare, capacitatea unităţii fiind limitată. Conducerea Direcției de Protecție a Copilului spune că are o alternativă.   

Centrul de recuperare pentru copiii cu handicap este funcțional de la începutul acestui an. În cadrul centrului sunt oferite servicii de: terapie comportamentală, consiliere psihologică, logopedie, hidroterapie, ergoterapie, kinetoterapie, masaj. Conducerea centrului a precizat că de săptămâna viitoare va putea oferi și servicii de fizioterapie, care înseamnă terapie cu laser și ultrasunete. Aparatul a fost deja achiziţionat.

Iniţial, doar câțiva copii au primit sprijin medical pentru a se recupera, dar în ultimele luni numărul beneficiarilor a ajuns la 95. Cei de la centru spun că nu pot onora şi alte solicitări, deși există. "Pot spune, cu regret, că avem deja o listă de aşteptare. Este foarte important să înţelegem că terapeuţii noştri aproape sunt încărcaţi la limita superioară a posibilităţilor. Poate vom reuşi să ne structurăm un pic mai multicel, însemnând să mai primim alţi specialişti şi să putem oferi, în funcţie de capacitatea centrului, posibilitatea să beneficieze și alți copii de aceste programe terapeutice", a declarat Nicolae Pasăre, șef centru CRCH Târgu Jiu.  

Centrul de recuperare pentru copii cu handicap este în subordinea Direcției de Asistenţă Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj. "Avem în plan să extindem centrul de la Debarcader, unde avem copii cu dizabilităţi. Deocamdată se ocupă mai mult de copiii din centrul de plasament. Vrem să extindem activitatea acolo, astfel încât copiii să nu mai stea pe lista de așteptare", a spus Dumitru Cotruna, directorul DGASPC Gorj.

De anul viitor, o echipă mobilă de specialiști va merge și acasă la copiii cu probleme de sănătate care nu se pot deplasa din diverse motive la centrul de recuperare.

 Tort uriaş şi petrecere la un an de activitate

Împlinirea unui an de activitate a fost sărbătorită vineri, 25 noiembrie, cu fast. Spectacolul a fost organizat sub deviza "Împreună vom reuși". Copiii, părinții lor, dar și cadrele specializate au avut parte de o petrecere organizată cu acest prilej, iar șefii centrului au adus și un tort uriaș. Micuții pacienți s-au arătat încântaţi de ceea ce fac în cadrul centrului. Unii dintre ei au spus o poezie în semn de mulțumire pentru lucrătorii centrului. Prezenți la eveniment au fost și reprezentanții Poliției care le-au prezentat copiilor din cadrul centrului tehnica din dotare.

Galerie foto




Vizualizări: 752

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: