Proiect inedit la Godineşti. Vezi ce învaţă copiii din comună!

Autorităţile locale din Godinești au încheiat un parteneriat cu Școala Populară de Artă din Târgu Jiu prin care de câştigat vor avea elevii talentați din comună. Vor fi deschise patru ateliere de creaţie prin care meşteşugari şi muzicieni renumiţi din localitate vor transmite cunoştinţele lor şi elevilor.

Copiii din Godinești au ocazia să învețe, prin acest parteneriat, să sculpteze în lemne, să picteze, să danseze și să cânte la vioară. Primarul din Godinești, Aurariu Coman, spune că sunt foarte multe talente în comună și ar fi fost păcat să se irosească mai ales că sunt mulți care nu au posibilități materiale să facă naveta la Școala Populară de Artă din Târgu Jiu. Copiii vor susține activitățile în două școli dezafectate de pe raza comunei. ”Cursurile o să le ținem la două școli dezactivate, școala din Arjoci și școala din Câlcești, avem școli pregătite pentru acest lucru, sunt școli încălzite pe gaze, nu sunt probleme. Pictura o mai fac copiii de după amiază și în școala de la Godinești. Avem peste 50 de cursanți, mare parte din ei sunt interesați de sculptura în lemn din câte am văzut și pictura, sunt solicitări peste așteptări, dar urmează să-mi facă o selecție în funcție de aptitudini”, a spus primarul Aurariu Coman.
Cât îi privește pe maeștrii cu rol de dascăli, aceștia sunt din Godinești și au acceptat din prima provocarea. ”La sculptură în lemn este o persoană mai în vârstă, renumită aici în localitate pentru talentul său, Petre Cioată, la dansuri o avem pe doamna Dorina Ciobanu, la pictură pe domnul Gabriel Constantinescu și Musculici Haralambie și Victor Argint la vioară. Profesorii sunt de aici din localitate, din Godinești și Pârâul de Pripor, satul renumit pentru tarafurile de lăutari”, a mai spus Aurariu Coman, primarul din Godinești.

Vizualizări: 6,600

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: