Listă lungă de investiţii la Băleşti

Primăria Băleşti are în derulare o mulţime de investiţii, atât în ceea ce priveşte alimentarea cu apă şi canalizare, infrastructura rutieră, cât şi pentru îmbunătăţirea condiţiilor de studiu pentru şcolari şi preşcolari. Investiţiile sunt realizate cu bani de la bugetul local, fonduri guvernamentale sau europene.

Investiţia privind alimentarea cu apă în satele Găvăneşti, Corneşti, Stolojani, Tălpăşeşti şi Rasova va fi recepţionată până la sfârşitul acestui an, dau asigurări autorităţile locale din Băleşti. Este vorba de restul de lucrări relicitate, în valoare de 220 mii lei, bani obţinuţi de la Ministerul Dezvoltării. Şi proiectul integrat pe fonduri europene de peste 2.5 milioane euro se apropie de sfârşit. Acesta cuprinde reţeaua de canalizare din satele Băleşti, Voinigeşti, Tămăşeşti, alimentarea cu apă în satul Voinigeşti, construirea unei grădiniţe în satul Băleşti şi asfaltarea drumului din satul Găvăneşti. „Proiectul a demarat în luna septembrie 2016 şi recepţia o vom face până la sfârşitul anului. Mai trebuie făcute mici lucrări. La canalizare mai avem de alimentat cu energie electrică staţiile de pompare şi staţia de epurare de la Voinigeşti, plus partea auxiliară pentru satul Băleşti, linia doi”, a declarat Mădălin Ungureanu, primarul comunei Băleşti.

Din bugetul local a fost amenajat primul after school din comună, iar până la finalul acestei săptămâni vor fi încheiate lucrările de asfaltare a 1200 metri de drum în satul Voinigeşti şi a două alei de 100 de metri din satul Ceauru. Totodată, în momentul de faţă se lucrează la asfaltarea parcării din faţa sediului primăriei. Vechea parcare, care s-a dorit a fi una ecologică, se degradase, iar autorităţile locale au considerat că se impune asfaltarea ei.

Se extinde reţeaua de canalizare

Tot din bugetul local, primăria a demarat lucrările de extindere a reţelei de canalizare în satul Băleşti, linia 2-Gurguleu, în valoare de 300 mii lei. Administraţia locală are în plan să reabiliteze, tot din bugetul local, acostamentele şi rigolele de pe lângă drumul naţional care traversează localitatea, precum şi intrările şi trotuarele, acolo unde se impune. Lucrările vor fi demarate anul viitor.

Şi investiţiile nu se opresc aici. „Continuăm lucrările la canalizarea din satul Ceauru. În Consiliul Local vom aproba indicatorii tehnico-economici, după care vom purcede la licitarea lucrărilor pe SEAP. Lucrarea mai are un rest de execuţie de la Ministerul Dezvoltării în valoare de 1.8 milioane lei, iar participarea de la bugetul local estimăm că va fi undeva la 250 mii lei. Asta înseamnă punctul de transformare pentru staţia de epurare. Sperăm ca până în sărbători să avem un constructor, ca din primăvară să începem lucrările”, a mai precizat primarul Mădălin Ungureanu.

Proiecte noi pe fonduri europene

Primăria Băleşti a obţinut finanţare pentru reabilitarea grădiniţei din satul Ceauru, în valoare de 350 mii euro, şi modernizarea căminelor culturale din satele Rasova şi Stolojani, cu o valoare de 240 mii euro. Totodată, primăria a înaintat o cerere de finanţare şi pentru realizarea unui centru social de zi, cu îngrijire la domiciliu, în satul Corneşti, în valoare de 200 de mii de euro. În acelaşi timp, autorităţile locale au primit fonduri de la Ministerul Dezvoltării pentru realizarea reţelei de canalizare în satele Tălpăşeşti, Stolojani, Corneşti, Găvăneşti şi Corneştii Noi. Valoarea proiectului PNDL este de 13 milioane de lei.

Vizualizări: 2,704

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: